Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i København

Lær hvor du kan gå på svampejagt i nærheden af København

svampe i københavn

Der er ikke altid let at finde svampe i København. Der er dog en masse steder du kan kigge, hvis du ikke har mulighed for at tage til andre steder i landet. Her i artiklen kommer vi med en række af de gode steder i nærheden af København.

Svampe i København:

  • Dyrehaven

Her finder du gerne en række gode spisesvampe. Vi har flere gange erfaret at der er gevinst med en række fine spisesvampe, hvis du bevæger dig væk fra de trafikerede stier. Den mere nordlige del af haven er desuden lidt mindre besøgt og du kan derfor være heldig at finde en række gode spiselige svampe.

  • Hareskoven

Dette er et af de mere kendte steder for svampe i København og på Sjælland. En af de gode ting er, at du let kan komme hertil med offentlig transport uden de store problemer. Med et S-tog kan du være derude på omkring en halv time. Her kan du finde mange af de gode danske spisesvampe.

Detaljeret artikel om svampe i Hareskoven:

Svampe i Hareskoven

  • Amager Fælled

Dette er ikke nødvendigvis et af de bedste svampesteder i København. Der er primært en masse buskads, men du kan være heldig at finde noget mere interessant på de store åbne områder. Her vokser der en række svampe, som du normalt finder på marker og på græsplæner.

 

Det er ikke altid let at finde gode svampesteder. Specielt ikke tæt ved byerne. København er med tiden vokset til en storby og dermed er der begrænset områder med rigtig skov. Der er mange parker, men ikke mange steder, som typisk skaber gode svampeforhold. Der er dog disse enkelte steder, hvor du kan være heldig. Generelt skal du bevæge dig lidt længere væk fra København for at finde de bedste svampeskove.

Hvis I har gode forslag til svampeskove, må I gerne dele dem med os. Så kan vi dele dem og hjælpe andre i gang med at samle svampe.

God svampejagt!

 

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene