Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i Hareskoven

Få fif til et af de gode svampesteder på Sjælland

svampe i hareskoven

Der er rigtig mange gode skove i Danmark, hvor man kan finde svampe. De fleste kender stederne bedre i områder, hvor svampestederne ligesom regionerne er fordelt i hele Danmark. På Sjælland er der mange gode steder, men generelt er der mere tætbefolket end i Jylland. Dette betyder også, at man ofte skal bevæge sig længere væk for at finde svampe. Specielt hvis du bor i København kan der være et stykke ud til nogle gode svampeskove. Et af de gode steder er Hareskoven, som ligger ude mellem Værløse og Bagsværd. På billedet nedenunder har vi vist et udsnit, hvor Hareskoven er det store grønne areal i midten.

hareskoven svampe

Skoven består af flere skovområder, som alle byder på gode svampeforhold. Arealerne er domineret af bøgeskov, men der findes flere områder med nåletræer og egetræer. Generelt er arealerne meget varieret og byder på både skov og overdrev/græsmarker. Så du får rig mulighed for at få en rigtig god gåtur samtidig med din svampejagt.

Transport til og fra Hareskoven

En af de gode ting ved skoven er, at du kan tage offentligt transport derud uden stort besvær fra København. S-toget kører inde fra centrum og tager ikke mere end en halv times tid at nå dertil. Herfra har du let adgang til skoven og du kan derfor snildt tage en dagstur derud eller blot en formiddag/eftermiddag.

Svampe i Hareskoven

Der findes mange forskellige svampe i Hareskoven. Der er ikke enkelte svampe, som findes meget mere her end andre steder i landet. I og med at der findes forskellig bevoksning kan mange forskellige svampe vokse. Den bedste tid at komme her vil være i efteråret eller i løbet af sensommeren i de år, hvor der har været meget nedbør.

 

Du må gerne skrive, hvis du har gode tips til andre skovområder med svampe. Så kan vi hjælpe flere i gang med at komme i skoven.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene