Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i Aarhus

Få nogle gode bud på svampesteder i smilets by

svampe i aarhus

Aarhus har altid været kendt som et af de bedste udgangspunkter for svampejagt i Danmark. Her finder man natur og skove inden for meget kort rækkevidde af centrum. Her skriver vi lidt omkring svampe i aarhus og skovene omkring. Så har du bedre mulighed for at vælge en god svampeskov til dine svampejagt.

Svampe i Aarhus

  • Moesgaard Skov

Moesgaard har altid været et godt svampeområde. Det ligger ved kysten, hvilket giver gode vækstbetingelser for mange svampe. Skoven er løvskov, som jo er voksested for utroligt mange af vores danske svampe. I de rigtige måneder har du altid garanti for at finde svampe her. Det er dog også en meget populær svampeskov, så den tiltrækker mange mennesker. Du skal derfor tit lidt væk fra de populære stier for at finde nogle gode spisesvampe.

  • Risskov

Risskov er blandt de mest besøgte skove i Danmark. Derfor vrimler det heller ikke med de helt gode spisesvampe, da de hurtigt vil blive samlet af besøgende. Du kan dog finde mange af de mindre kendte spiselige svampe. Blandt andet har vi flere gange fundet Judasøre på hyldetræer i Risskov. Den vrimler også med løghatte, som kan bruges som krydderi. Hvis du er ude efter de helt gode svampe skal du nok prøve lykken i en af de andre skove.

  • Fløjstrup Skov

Fløjstrup er egentlig en del af samme skovområde som Moesgaard. Denne del ligger bare længere væk fra byen og er dermed også mindre besøgt. Her kan du finde alle de gode svampe i de rigtige måneder og det er bestemt værd at tage den lidt længere tur derud.

Der er selvfølgelig mange andre skove med svampe omkring Aarhus. Vi har bare lige nævnt nogle af dem, som er mest kendte og lettest at komme til. Der er desuden mange arrangerede svampeture fra Moesgaard, som tager dig med ud og lærer dig mere omkring svampe. Det er et fantastisk udgangspunkt for at komme i gang med at samle svampe som hobby. Du kan læse mere om svampeture i dit lokalområde her: DN Ture.

Hvis du har en rigtig god svampeskov, som du gerne vil dele med os, må du gerne sende et tip og så kan vi inkludere den i listen.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene