Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Judasøre er ikke en af de allerbedste spisesvampe i Danmark, men den kan sagtens bruge i gode retter. Man gør dog sig selv en tjeneste at bruge dem i retter med meget smag, så svampene bidrager mere med konsistens end smag. Det er en af grundene til at asiatiske retter ofte bruger dem. Desuden indeholder de en masse vitaminer. Læs mere om Judasøre her:
Denne opskrift har masser af smag og går rigtig godt sammen med svampe. Her er der brugt Judasøre og en smule champignon, men du kan sagtens bruge andre svampe såsom østershatte eller bøgehatte. Du kan også sagtens udskifte grøn karry med en rød karry, hvis du bedre kan lide den. Husk at starte med at udbløde dine Judasøre, hvis du bruger tørrede svampe.
Start med at hakke hvidløg og ingefær fint. Tag en gryde eller wok frem og kom en smule olie i. Kom så ingefær, hvidløg og karry paste i gryden og lad det stege i ca. 1 – 2 minutter. Mens gryden bliver varm kan du skære gulerod i skiver og svampene i mindre stykker. Judasøre bliver bedst, hvis du skærer dem i strimler eller mindre stykker.
Kom svampe, gulerod, limesaft og forårsløg i gryden og rør rundt i et par minutter. Gem lidt forårsløg til toppen. Kom herefter bouillon i gryden og lad det hele simre i 5 minutter. Åben derefter dåserne med kokosmælk og kom det i gryden. Efter et par minutter kan du komme nudlerne i og lad dem koge efter anvisningen på pakken. Det plejer ikke at være mere end et par minutter.
Kom suppen i skål og top af med peanuts, forårsløg, chili og frisk koriander. De ekstra ingredienser på toppen gør retten rigtig lækker at se på. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene