Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Thai karry suppe med Judasøre

Brug dine judasøre i en lækker asiatisk suppe

Thai Karry suppe med Judasøre

Judasøre er ikke en af de allerbedste spisesvampe i Danmark, men den kan sagtens bruge i gode retter. Man gør dog sig selv en tjeneste at bruge dem i retter med meget smag, så svampene bidrager mere med konsistens end smag. Det er en af grundene til at asiatiske retter ofte bruger dem. Desuden indeholder de en masse vitaminer. Læs mere om Judasøre her:

Thai karry suppe med Judasøre

Denne opskrift har masser af smag og går rigtig godt sammen med svampe. Her er der brugt Judasøre og en smule champignon, men du kan sagtens bruge andre svampe såsom østershatte eller bøgehatte. Du kan også sagtens udskifte grøn karry med en rød karry, hvis du bedre kan lide den. Husk at starte med at udbløde dine Judasøre, hvis du bruger tørrede svampe.

Ingredienser

  • 50 gram friske judasøre
  • 50 gram champignon
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk frisk ingefær
  • 2 spsk grøn karry paste
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 gulerod
  • 1 chili peber
  • 2 forårsløg
  • Saften fra 1 lime
  • 1 liter kyllingebouillon eller grøntsagsbouillon
  • 800 ml kokosmælk (2 dåser)
  • 200 gram glasnudler eller andre nudler
  • Frisk koriander og forårsløg til toppen
  • 20 gram hakkede peanuts

Fremgangsmåde

Start med at hakke hvidløg og ingefær fint. Tag en gryde eller wok frem og kom en smule olie i. Kom så ingefær, hvidløg og karry paste i gryden og lad det stege i ca. 1 – 2 minutter. Mens gryden bliver varm kan du skære gulerod i skiver og svampene i mindre stykker. Judasøre bliver bedst, hvis du skærer dem i strimler eller mindre stykker.

Kom svampe, gulerod, limesaft og forårsløg i gryden og rør rundt i et par minutter. Gem lidt forårsløg til toppen. Kom herefter bouillon i gryden og lad det hele simre i 5 minutter. Åben derefter dåserne med kokosmælk og kom det i gryden. Efter et par minutter kan du komme nudlerne i og lad dem koge efter anvisningen på pakken. Det plejer ikke at være mere end et par minutter.

Kom suppen i skål og top af med peanuts, forårsløg, chili og frisk koriander. De ekstra ingredienser på toppen gør retten rigtig lækker at se på. Velbekomme!

Thai Karry suppe med Judasøre ingredienser
Thai Karry suppe med Judasøre opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene