Stegt kylling med Judasøre

En simpel ret med den gode vintersvamp

stegt kylling med judasøre

Vinteren byder ofte ikke på store mængder spisesvampe. Du kan dog være heldig at finde nogle gode svampe. Udover østershatte er Judasøre spiselig og den kan ofte findes i gode mængder, da få svampejægere går efter den. Kig efter den på hyld ved kysterne, hvor den sidder mange steder. Stegt kylling med Judasøre er bare en af opskrifterne her på Shroomi med Judasøre. Du kan finde vores andre og læse mere om svampen her:

Stegt kylling med Judasøre

Denne opskrift er meget simpel, men giver dig en god mulighed for at bruge dine Judasøre. Du kan godt tilføje andre ingredienser, hvis du har dem liggende. Alt efter om du er til koriander/forårsløg eller ej kan du bruge det på toppen. Det giver altid en flottere og mere appetitlig ret med noget grønt på toppen. Start med at koge ris samtidig med opskriften, hvis du vil servere det til.

Ingredienser

  • 800 gram kylling
  • 7 Judasøre svampe (hakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 3 spsk østerssauce
  • 1 spsk hvid peber (eller sort)
  • 2 spsk mel blandet med 2 spsk vand
  • 400 ml varmt vand
  • 2 spsk olivenolie
  • Forårsløg/koriander (til servering)

Fremgangsmåde

Varm din pande og kom en smule olivenolie på. Skær dit kyllingebryst i mindre stykker, mens panden bliver varm. Kom så kylling, hvidløg og Judasøre på panden og steg det hele indtil kyllingen er gennemstegt. Tiden afhænger af størrelsen på dine kyllingestykker. Kom peber og østerssauce på panden efter kyllingen er stegt.
Kom 400 ml vand i og lad det hele simre ved lav varme indtil kyllingen er blødere.
Skru op for varmen og tilføj en smule mel lidt ad gangen. Nu bliver din sauce tykkere. Den er nu klar til at servere med en omgang ris. Hvis du har lyst, kan du komme lidt koriander/forårsløg på toppen. Velbekomme!
stegt kylling med judasøre opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene