Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Kantareller i 2020 – opskrifter og guide til svampene

Denne guide giver dig alt du skal bruge om kantareller

Kantareller i 2020

Det har allerede været et mærkeligt år for naturen. Vinteren har været exceptionel mild og der har nærmest ikke været snefald i store dele af Danmark. De første kantareller i 2020 blev fundet lige efter nytår, som ellers typisk er dage med frost og ingen kantareller. Det er dog selvfølgelig kun ældre kantareller, som ikke har værdi som spisesvamp.

Der er dog allerede nu begyndt at titte friske kantareller frem i Danmark. Der er rapporteret nogle enkelte fund i blandt andet Nationalpark Thy. Husk, at de helt små eksemplarer gerne må vokse sig lidt større før du samler dem til spisning.

Hvornår starter sæsonen for kantareller?

Selvom kantarelsæsonen så småt er startet er det ikke helt almindeligt. Herunder kan du se grafen, som ca. viser hvornår kantarellerne vokser i Danmark. Husk at denne graf kun viser Almindelig Kantarel.

De andre kantareller vokser dog nogenlunde i samme måneder. Tragt-Kantarel kan dog findes mere lidt senere på sæsonen.

Kantareller - Hvornår

Hvor kan jeg købe kantareller i 2020?

Køb af kantareller i 2020

Du kan få de fleste kantareller i de større supermarkeder. Føtex, Super Brugsen og Menu har ofte friske kantareller. Nogle af de første svampe i supermarkeder kommer fra Østeuropa, hvor sæsonen starter lidt tidligere. Derfor vil de være at finde i supermarkedet før du kan finde dem i den danske natur.

Ellers har du næsten altid mulighed for at købe tørrede kantareller i et glas. Disse kan jo holde sig i meget lang tid og derfor afhænger de ikke af om svampesæsonen er i gang. De skal dog udblødes før du kan bruge dem i din madlavning.

Hvilke kantareller kan jeg finde i Danmark?

Du kan mange forskellige kantareller i Danmark. De fleste danskere refererer dog til Almindelig Kantarel, når de siger kantareller. Det er dog en hel gruppe af svampe med flere gode spisesvampe. Her er en liste over nogle af de mere populære kantareller:

Her er nogle af de lidt mere sjældne kantareller, som mange svampesamlere ikke er bekendt med:

Hvor finder jeg kantareller i 2020?

Du kan finde kantareller i hele Danmark. Der er dog nogle områder, hvor det er lettere at støde på dem. Generelt skal du lede efter de større skovområder i efteråret.

De første fund er sket i Nationalpark Thy, som altid er et godt sted at gå på jagt. Hvis du ikke bor i Jylland har du stadig fine muligheder for at finde svampene. Du kan eventuelt tage til den nordlige del af Sjælland, hvor der ofte bliver fundet kantareller i Gribskov og i Tisvilde Hegn.

Kig på kortet herunder, som viser alle offentlige skovområder, hvor du kan gå på svampejagt. Der er ikke kantareller i alle skovområderne. De fleste større skove vil dog muligvis kunne give kantareller i højsæsonen. Kig på kortet og find et godt område tæt på din bopæl. Nogle af de store skove er dog værd at køre efter, hvis du gerne vil have en god svampejagt.

Hvornår finder du dem?

Her på Shroomi kan du finde mange forskellige andre artikler, som omhandler svampe og kantareller. I denne her artikel kan du læse mere om hvornår du finder kantareller:

Opskrifter med kantareller

Der er masser af opskrifter med kantareller, som er lækre. Du vil derfor altid kunne prøve noget nyt, hvis du har været heldig på din svampejagt. Her får du en liste med nogle af de mest populære opskrifter:

Du kan se, at du ikke altid nødvendigvis behøver at lave de samme klassiske opskrifter. De nævnte opskrifter er gode muligheder for at udvide med spændende opskrifter, hvor svampe passer perfekt.

Få kantareller i en app

Vi har lavet en app, hvor du finder informationer og beskrivelser af de fleste kendte svampe i Danmark. Du finder 250 svampe samt over 120 opskrifter med svampe. Her finder du også en masse information omkring kantareller.

Svampe app - Shroomi

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene