Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svamperisotto med kantareller

En af de bedste retter med svampe

Risotto med kantarel og parmesan

Denne opskrift er en af de mest populære at lave med vilde svampe. I denne omgang har vi valgt at lave svamperisotto med kantareller, som udgør en fantastisk spise. Den gode smag fra svampene passer perfekt til de smagfulde ris. Du kan sagtens bruge andre svampe fra naturen, hvis du har fundet nogle. Du kan læse mere om forskellige kantarelsvampe her:

Svamperisotto med kantareller

Denne opskrift er perfekt til en god middag og får virkelig god smag fra svampene. Du skal være lidt tålmodig, da den bedste smag kommer fra at koge risene med din bouillon en smule ad gangen. Du kan sagtens bruge andre svampe eller spæde op med nogle mindre gode spisesvampe.

Ingredienser

  • 1,5 liter kyllingebouillon
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk olivenolie
  • 70 gram smør
  • 150 gram kantareller
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 gram risottoris
  • 150 gram revet parmesan
  • 1 tsk hakket purløg

Fremgangsmåde

Start med at tage en dyb pande op og tænd for blusset. Begynd at snitte dine skalotteløg og hvidløg fint. Kom lidt olie på panden og tilføj både skalotteløg og hvidløg. Lad dem stege i et par minutter og kom så dine snittede kantareller ved. Efter svampene har fået en smule farve kan du komme dine ris på panden. De må gerne blive stegt en lille smule.

Efter ca. 3 – 4 minutter kan du komme hvidvin i panden og lade retten simre indtil hvidvinen er næsten fordampet. Kom så bouillon på panden lidt ad gangen og lad det hele simre. Dette fortsætter du med indtil risene er kogt. Det tager ca. 15 – 20 minutter. Smag på risene, når du tror, at de er ved at være færdige. De skal gerne stadig have en smule bid.

Nu kan du komme ca. 3/4 af parmesanosten i panden sammen med smør. Du kan eventuelt stege en smule svampe på en anden pande, som kan bruges på toppen af retten. Smag til med salt og peber og server med lidt purløg og parmesan på toppen. Velbekomme!

Risotto med kantarel og parmesan ingredienser

Risotto med kantarel og parmesan opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene