Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der er lige nu mange svampe i skoven og du kan være heldig at støde på kantareller. Der er desuden begyndt at komme både Tragt-Kantarel og Trompet-Kantarel, som også kan bruges i stedet for den almindelige kantarel. Du kan læse mere om forskellige kantarelsvampe her:
Pizza er altid et hit i de fleste køkkener. Kantareller passer perfekt til dem, da de har en meget fyldig smag. Denne pizza tager udgangspunkt i en focaccia dej og ikke en helt almindelig pizzadej. Det betyder, at der er kommet en smule mere olie i dejen. Du kan generelt bruge flere forskellige slags mel, men durum eller tipo 00 anbefales. Det giver et bedre resultat. Hvis ikke du er til blå ost og skinke kan du prøve at lave dem med dine egne ingredienser.
Du skal starte med at lave din pizzadej. Kom vand og gær i en skål og rør det godt sammen med en smule salt. Kom herefter mel og olie i skålen og bland det hele sammen. Kom dejen ud på dit køkkenbord og ælt den godt igennem indtil den er elastisk. Du kan eventuelt bruge en røremaskine, hvis du har en. Sæt skålen til side med et vådt viskestykke over og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Når dejen er ved at være klar kan du begynde at lave din pizzasauce og stege kantareller. Du kan sagtens bruge en færdiglavet pizzasauce, hvis du ikke har tid til at lave din egen. Tag en dåse tomat og kom den i en blender sammen med en smule salt og peber. Du kan godt tilføje lidt basilikum, hvis din pizzasauce skal have mere smag.
Nu kan du tænde for en varm pande og komme lidt smør på panden. Start med at stege dine kantareller. De skal ca. have 4- 5 minutter på panden før de er klar. Mens dine kantareller steger kan du rulle din pizzadej ud og komme den på et stykke bagepapir. Fordel så din pizzasauce ud over din dej og top af med kantareller, mozzarella, parmesan, blå ost og serrano skinke. Du behøver ikke komme det hele på alle dine pizzaer. Kom dem i ovnen ved ca. 220 grader i 8 – 12 minutter. Top med rucola efter de er taget ud af ovnen. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene