Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Kantareller på brød

En klassiker med danske svampe

kantareller på brød

Denne opskrift er på en af de mest populære måder at tilberede kantareller og samtidig en af de mest simple. Det gælder generelt for svampe, at du kan stege dem og komme dem på brød. Kantareller på brød er let og du kan bruge mange forskellige slags kantareller. Her er retten lavet med Almindelig Kantarel, men du kan sagtens bruge andre fra Kantarelfamilien.

Kantareller på brød

Denne simple opskrift giver dig muligheden for virkelig at smage den gode smag fra dine kantareller. Du kan selvfølgelig både bruge vilde kantareller samt købte. Citronsaften og persillen er med til at gøre retten meget frisk og giver den samtidig en lidt anderledes smag end nogle andre opskrifter.

Ingredienser

  • 4 skiver godt brød
  • 250 gram kantareller
  • 2 fed hvidløg
  • 30 gram smør
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 håndfuld frisk persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Varm en pande op til medium varme. Skær dine store kantareller i mindre stykker, men efterlad de mindre kantareller hele. Snit hvidløg i små stykker. Kom smør og olie på panden og kom herefter kantareller, hvidløg, salt og peber på panden. Lad det hele stege på panden i ca. 10 – 15 minutter indtil svampene er blevet blødere.

Kom så citronsaft samt noget af din persille på panden sammen med svampene. Du kan lave brødet på panden, i ovnen eller i en brødrister. Vi anbefaler panden, da brødet får noget af den gode smag fra svampene. Hvis du bruger panden, lad da brødet stege et par minutter sammen med hele retten, så de få en flot farve.

Anret brødet på en tallerken og kom svampene ovenpå. Top af med en smule frisk persille, så der er en fin grøn farve. Velbekomme!

kantareller på brød opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene