Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne opskrift er på en af de mest populære måder at tilberede kantareller og samtidig en af de mest simple. Det gælder generelt for svampe, at du kan stege dem og komme dem på brød. Kantareller på brød er let og du kan bruge mange forskellige slags kantareller. Her er retten lavet med Almindelig Kantarel, men du kan sagtens bruge andre fra Kantarelfamilien.
Denne simple opskrift giver dig muligheden for virkelig at smage den gode smag fra dine kantareller. Du kan selvfølgelig både bruge vilde kantareller samt købte. Citronsaften og persillen er med til at gøre retten meget frisk og giver den samtidig en lidt anderledes smag end nogle andre opskrifter.
Varm en pande op til medium varme. Skær dine store kantareller i mindre stykker, men efterlad de mindre kantareller hele. Snit hvidløg i små stykker. Kom smør og olie på panden og kom herefter kantareller, hvidløg, salt og peber på panden. Lad det hele stege på panden i ca. 10 – 15 minutter indtil svampene er blevet blødere.
Kom så citronsaft samt noget af din persille på panden sammen med svampene. Du kan lave brødet på panden, i ovnen eller i en brødrister. Vi anbefaler panden, da brødet får noget af den gode smag fra svampene. Hvis du bruger panden, lad da brødet stege et par minutter sammen med hele retten, så de få en flot farve.
Anret brødet på en tallerken og kom svampene ovenpå. Top af med en smule frisk persille, så der er en fin grøn farve. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene