Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Ristet rugbrød med kantareller og peberrodscreme

En lækker snack til dine gæster

Ristet rugbrød med kantareller og peberrodscreme

Svampe har altid været populære til forretter og snacks. I denne omgang får du opskriften på en lækker tapas-opskrift, som passer godt til fester eller middagsselskaber. Der er brugt Almindelig Kantarel, men du kan godt bruge andre svampe. De skal dog helst have en kraftig god smag, da opskriften bruger meget få ingredienser. Du kan læse mere om Almindelig Kantarel her:

Ristet rugbrød med kantareller og peberrodscreme

Du kommer helt sikkert til at bruge den her opskrift igen. Kantareller går rigtig godt med ristet rugbrød som snack til dine gæster. Du skal kun bruge ca. 15 minutter til at lave den og opskriften giver nok til et lille selskab. Du kan dog sagtens lave mange flere af dem, hvis du skal holde en stor fest. Det kommer jo også lidt an på hvor heldig du har været på din svampejagt. Du kan både købe små ristede rugbrød i en pakke eller lave dem selv.

Ingredienser

  • 4 skiver fuldkornsrugbrød
  • 100 gram kantareller
  • 100 gram peberrodscreme
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at tage en pande op og tænd for varmen. Kom smør på panden og kom dine kantareller på panden, når dit smør er smeltet. Kom en smule salt og peber ved dine kantareller, mens de steger.

Nu skal du til at riste dit rugbrød. Tag en brødrister frem og skær dit rugbrød i tynde skiver. Jo tyndere de er, jo sprødere bliver rugbrødet. Kom skiverne på brødristeren og giv dem indtil har fået en fin farve og er godt sprøde. Skær dem herefter i mindre stykker, som passer til en snack. Du kan her udskifte rugbrødet med færdiglavede fra en pakke, hvis du har købt dem i stedet.

Anret rugbrødet på en tallerken og smør en smule peberrodscreme ud over alle stykkerne. Kom så de stegte kantareller ud på hvert stykke og top af med lidt hakket purløg. Velbekomme!

Ristet rugbrød med kantareller og peberrodscreme ingredienser
Ristet rugbrød med kantareller og peberrodscreme opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene