Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der er rigtig mange kantareller i skovene i disse dage. Regnen har været med til at lade dem vokse sig større og dermed være gode til madlavningen. I Danmark er der flere forskellige kantareller du kan gå efter i skovene. Du kan læse mere om svampene herunder. I opskriften her er der brugt Almindelig Kantarel.
Højbelagt smørrebrød har altid været en klassiker i Danmark. Denne kartoffelmad er en af de helt gode og den fungerer fantastisk med kantareller. Den tager ikke så lang tid at lave og du kan godt springe over de hjemmelavede ristede løg, hvis du gerne vil spare noget tid.
Du kan starte med at sætte vand over til kartoflerne. Alt efter deres størrelse skal de koge i ca. 15 – 20 minutter. Mens vandet bliver varmt kan du starte med at lave de hjemmelavede ristede løg. Skær løgene i tynde skiver og skil ringene fra hinanden. Smid dem herefter i en skål med melet og bland det godt rundt.
Tag en lille gryde op og kom olien i. Når olien er blevet varm kan du komme dine løg i. Test først med et enkelt løg for at sikre, at olien er varm. De skal ikke have mere end et par minutter i den varme olie. Så kan du tage dem op med en hulske og komme over på et stykke papir for at dryppe af.
Tag så en pande op og smelt smørret. Kom herefter dine kantareller på panden og steg dem under omrøring i ca. 5 minutter indtil de har fået en fin farve. Husk at tage kartoflerne op når de er klar og skær dem i gode tykke skiver. Nu kan du begynde at lave din mad. Kom først salaten på rugbrødet og fordel herefter kartoflerne rundt på salaten. Kom en smule mayonnaise på kartoflerne og herefter kantareller og ristede løg. Slut af med en smule purløg på toppen. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene