Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne opskrift er meget anderledes end vores andre med svampe. Der er ikke særlig mange, som har prøvet at lave kantarelsnaps med deres kantareller, men det er en skam. Det smager nemlig dejligt og kan overraske ethvert selskab at komme med en helt anderledes snaps. Det er blevet mere populært at lave hjemmelavet snaps og denne bør bestemt prøves, hvis du er ivrig svampejæger.
Du kan læse mere om kantareller her:
Denne gode opskrift gør sig godt på ethvert dansk frokostbord. Du kan både lade den trække til julefrokosten eller servere den i løbet af sensommeren/efteråret. Det eneste opskriften kræver er en masse kantareller og en flaske vodka. Du kan selv eksperimentere med hvornår den smager bedst. Bare husk at drikke med omhu. Du kan godt bruge tørrede kantareller, hvis du ikke har friske.
Start med at rense dine kantareller grundigt. Der må helst ikke være for meget skidt eller snavs, men en lillebitte smule gør ikke noget. Hvis du bruger rensede tørrede kantareller kan du hoppe direkte til næste skridt.
Find et glas, som kan rumme ca. 1 liter. Du kan selvfølgelig ændre mængden alt efter om du har lyst til at lave mere eller mindre. Glas fås dog mange steder med en størrelse på ca. 1 liter. Kom alle kantareller i glasset og hæld din vodka ned over dem.
Lad din snaps trække i minimum en uge før du smager på den. Du kan sagtens vente et par uger med at drikke den, da smagen kun bliver mere kraftig. Den bør dog ikke stå meget længere end et par måneder, da det ikke nødvendigvis gør smagen bedre.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene