Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampejagt på Fyn – Se stederne her!

Få inspiration til alle de gode svampesteder

Svampejagt på Fyn

Danmark er ikke et af de største lande i verden. Faktisk er vi et relativt lille land. Vores land har dog mange forskellige øer og mange forskellige naturområder. I denne her artikel får du en gennemgang af nogle af de bedste steder til svampejagt på Fyn. Så har du et godt udgangspunkt til din svampejagt, når sæsonen starter i efteråret.

Kort over svampeskove på Fyn og resten af Danmark

Det er ikke alle skove, hvor man må samle svampe alle steder. I private skove må man kun tage de svampe, som man kan nå fra stien. Derfor er langt det bedste at gå på svampejagt i offentlige skovområder. Her får du et kort over nogle af de bedste offentlige skove i Danmark, hvor du kan gå på svampejagt.

Kortet er over hele Danmark, men du kan kigge nærmere på skovområderne på Fyn.

De bedste skove til svampejagt på Fyn

Her får du en liste over nogle af de gode skove, hvor du kan gå på svampejagt. Der står desuden den tætteste større by, så du har en bedre ide om det er tæt på dig.

Svanninge Bakker, De Fynske Alper

Svampejagt på Fyn - Svanninge Bakker

Dette er en del af det allerstørste skovområde på Fyn og her har du rigtig god mulighed for at samle svampe. Her finder du ca. 1000 hektar naturområde, som alle kan gøre brug af.

Der er dog også ca. 300.000 besøgende hvert år, så du får det ikke helt for dig selv. Du kan dog stadig sagtens finde svampe, da de færreste besøgende er på svampejagt.

Kirkendrup Skov

Kirkendrup Skov - Svampe på Fyn

Dette er en nyere skov, som blev plantet omkring årtusindeskiftet. Den er ikke helt ligeså stor som området omkring Svanninge Bakker. Du kan dog sagtens finde fine svampe.

Andre nævneværdige skove til svampejagt

  • Elmelund Skov
  • Vigelsø
  • Otterup Byskov
  • Vestermoseskov
  • Holmeskoven ved Gelsted
  • Lærkedal
  • Trente Mølle
  • Sollerup Skov
  • Sofielund Skov

Hvilke svampe kan du finde på Fyn på din svampejagt?

Fyn har nogle rigtig fine skove til svampejagt og svampene ligner meget de andre steder i landet. Generelt vokser de samme svampe over hele landet. Der er dog en række svampe, som vokser mere i Jylland. På samme måde vokser en række svampe mere hyppigt øst for Jylland. Her får du en liste over nogle af de gode svampe, som du kan gå efter på din svampejagt på Fyn.

Rørhatte (Karl Johan, Brunstokket Rørhat, Punktstokket Indigo-Rørhat)

Rørhatfamilien er en rigtig god gruppe svampe at gå efter, hvis du er begynder. Der er nemlig ikke rigtig nogle åbenlyse farlige forvekslingsmuligheder. Karl Johan er desuden en virkelig lækker spisesvamp, som kan give dig meget mad.

Du kan se alle vores opskrifter med svampen på vores side med opskrifter.

Kantareller (Almindelig Kantarel, Tragt-Kantarel, Trompetsvamp)

Kantarelfamilien er ligesom rørhatfamilien en god svampefamilie at starte med. Der er mange gode spisesvampe og der er samtidig meget få forvekslinger. Almindelig Kantarel, Tragt-Kantarel og Trompetsvamp har alle meget gode kendetegn, som er lette at kende.

Meget almindelig svampe i skovene

De mest typiske svampe i skovbunden afhænger selvfølgelig af sæsonen. Her tænkes der mest på højsæsonen, som strækker sig fra august til og med oktober. Denne liste er nogle af de hyppigt voksende svampe i højsæsonen:

Dette er selvfølgelig bare et udsnit af de meget normale svampe. Du kommer helt sikkert til at møde mange forskellige arter, hvis du går på svampejagt i højsæsonen.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene