Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i Nordsjælland

Lær mere om de gode svampesteder i den nordlige del af Sjælland

Svampe i Nordsjælland

Det er ikke altid lige let at finde de gode steder i Danmark til din svampejagt. Der er nemlig flere ting, som du skal være opmærksom på inden du begiver dig ud i naturen. Her i artiklen får du nogle gode steder til at finde svampe i Nordsjælland. Så har du bedre muligheder for at finde nogle af de gode spisesvampe såsom kantareller og Karl Johan.

Kort – Her kan du finde svampe i Nordsjælland

Her får du et kort, så du lettere kan få et overblik over de bedste steder til svampejagt i Danmark. Du kan selv zoome ind på kortet, så du bedre kan se Nordsjælland. Herefter kan du bruge det som GPS til at navigere ud til skovområderne.

Husk der er mange forskellige indgange til de forskellige skove. Det letteste er altid at have sin egen bil, da man let kan parkere ved forskellige parkeringspladser.

Skove hvor du kan finde svampe i Nordsjælland

Her får du en liste og beskrivelse af nogle af de bedste offentlige svampeskove i Nordsjælland. Alle større skovområder vil generelt give fin mulighed for svampejagt. I hvert fald i efteråret, som er svampenes højsæson.

  • Gribskov

Gribskov er den største gamle skov i Danmark. Den har et fantastisk dyreliv der inkluderer dådyr, fiskeørne og havørne. Udover dyrene kan du selvfølgelig finde en masse svampe. Det er et af de allerbedste steder til at finde de gode spisesvampe. Her kan du i sæsonen sagtens finde en masse kantareller og spiselige rørhatte.

Skoven er stor, så du kan selv finde et godt sted at starte. Det er bedre at starte nogle af de steder, hvor der ikke er så mange besøgende.

  • Tisvilde Hegn

Dette er en populær skov til svampejagt. Her kan du finde masser af gode spisesvampe i højsæsonen. Skoven ligger helt oppe nordpå og strækker sig fra Tisvilde til Asserbo. Du skal være opmærksom på, at der er rigtig mange sommerhuse i området. Derfor vil skoven være meget besøgt i ferieperioder.

  • Valby Hegn ved Helsinge

Valby Hegn ved Helsinge er et fint sted til at gå på svampejagt. Det er dog et relativt lille skovområde på ca. 360 hektarer. Her finder du ikke ligeså mange gode spisesvampe, som i de tidligere nævnte områder. Du kan dog sagtens finde nogle gode svampe i højsæsonen.

  • Horserød Hegn

Et flot skovområde ved Gurre Sø, hvor du har god mulighed for svampejagt. Her er tidligere fundet mange af de gode spisesvampe såsom kantareller.

  • Gurre Vang

Flot skovområde, som ligger på den sydlige side af Gurre Sø. Her kan du sagtens være heldig at finde nogle af de gode spisesvampe.

  • Kosterris Hegn

Mindre skovområde i Nordsjælland, som er velegnet til svampejagt. Der er dog ikke rapporteret mange fund af de gode spisesvampe.

  • Danstrup Hegn

Danstrup-Krogenberg Hegn danner et sammenhængende, bakket bælte af skov i det nordsjællandske landskab mellem Esrum Sø og Espergærde. Her kan du sagtens finde svampe i skovbunden.

  • Krogenberg Hegn

Fint skovområde i den nordlige del af Sjælland. Du kan få en fin svampejagt her. Der er dog fundet flere af de gode spisesvampe i det nærliggende Danstrup Hegn.

  • Store Dyrehave

Et rigtig stort plantet skovområde med mange svampe. Dette skovområder ligger dog ikke så nordligt på Sjælland, men derimod lige syd for Hillerød. Det er til gengæld en af de lettere skove at nå fra København.

Husk reglerne omkring svampejagt i Nordsjælland

Først og fremmest skal du være sikker på, at din svampejagt ikke foregår i en privat skov. Du må nemlig ikke samle svampe væk fra stien i en privat skov. I offentlige skove må du gerne samle svampe væk fra stierne. Du skal dog altid huske ikke at samle mere end du kan have i din svampekurv. Der skal jo gerne også været noget til den næste svampejæger.

Hvor kan du ellers gå på svampejagt i Danmark?

Det er selvfølgelig ikke kun på Sjælland og Øerne, hvor du kan gå på svampejagt. Hele Danmark har faktisk skove med de gode spisesvampe. Herunder får du nogle links til vores andre artikler, hvor du kan læse mere omkring svampene i de enkelte områder.

Lær mere om svampene i vores app

Med Shroomi får du adgang til op mod 200 svampe, som du kan finde i den danske natur. Den er nem at bruge og indeholder mange spisesvampe, uspiselig svampe og giftige svampe. Her kan du se billeder og læse mere omkring den enkelte svamp. Samtidig kan du se de relevante forvekslinger, så du har den bedste mulighed for bestemmelse af dine svampe.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene