Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Kantareller i 2018 – få tips til at finde svampene og gode opskrifter

Få alt at vide om kantareller for at starte din svampejagt i år

Kantareller i 2018

Svampesæsonen i 2018 har indtil videre været meget anderledes end tidligere år. Varmen har været kraftigere end de sidste 100 år og det giver et helt andet udgangspunkt end normalt. Svampe kræver gerne regn for at have de bedste vækstbetingelser. Og regn har der næsten ingenting været af og derfor har der ikke været mange kantareller i 2018. Det betyder også, at morkelsæsonen nærmest var ikke eksisterende i Danmark i 2018. Der har været meget få indberetninger af morkler og ikke mange fund af vårmusseron og andre forårssvampe.

De tidlige kantareller

De første kantareller er dog allerede blevet fundet i 2018. Allerede i slutningen af maj gav flere svampejægere i Danmark besked om enkelte fund af kantareller. De har dog ikke haft mulighed for at vokse sig særlig store endnu og mange venter derfor med at samle dem. Siden de enkelte observationer tidligere på året har der dog ikke været de store indberetninger. Generelt venter svampene på nedbør, så tørken kan forsvinde. Hele svampesæsonen har indtil videre stort set ikke eksisteret over sommeren på grund af det varme vejr.

Hvor skal jeg lede efter kantareller i 2018?

Svaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af hvor du bor. Det bedste sted vil ofte være i en skov tæt ved dig selv. Bor du i København skal du med stor sandsynlighed ud af byen for at få gevinst. Hareskoven har tidligere vist sig at give et udbytte til svampejægere, så det kan være et godt bud, hvis du kan komme ud af byen. Den er dog meget besøgt og det er derfor slet ikke sikkert, at du finder kantareller.

I Nordsjælland er der flere skove og der er derfor blevet fundet en del kantareller. Du skal selvfølgelig bare være opmærksom på om det er en privat skov du bevæger dig ud i. Du kan læse mere omkring reglerne for svampejagt i private skover her: Samle svampe i private skove.

Kommer du fra Aarhus er Moesgaard skov et godt bud på at finde kantareller. Det er en stor flot skov og der er mange gode steder med kantareller. Hvis du bor tættere på den nordlige del af Aarhus skal du længere ud. Risskov vil ikke byde på mange kantareller, da den er meget velbesøgt og ikke så stor.

Udenfor byerne i Jylland er der mange gode muligheder for at finde kantareller. De store skovområder ved Silkeborg er et rigtig godt bud og værd at køre efter. Ellers kan du tage til Nordjylland, hvor svampejagt efter kantareller altid har været populært.

Gode opskrifter med kantareller

Kantareller i 2018 - Opskrifter

Kantareller er nogle af de bedste danske svampe at bruge i madlavningen. De er utrolig alsidige og du kan bruge dem både til en simpel svampetoast eller en gourmet-opskrift. Her får du en liste med nogle af de gode opskrifter, som du kan give dig i kast med. De fleste af opskrifterne er lette og tager derfor ikke lang tid at lave.

Her på siden udkommer der altid nye opskrifter med svampe. Du kan finde dem alle i den nye app Shroomi. Her får de desuden viden om over 200 danske svampe. Den fås både til iPhone og Android.

Køb af kantareller i 2018

Der er efterhånden mange forskellige muligheder for at købe kantareller. Du kan både finde dem i supermarkeder lidt senere på sæsonen, hvor prisen er ganske fornuftig. Det er dog ikke altid danske kantareller. Lige nu har Rema 1000 og SuperBrugsen haft kantareller i en kortere periode.

Udover supermarkeder kan du finde dem på mange markeder. Et godt eksempel er torvehallerne i København, hvor markedet ofte har kantareller, når de er i sæson. Det samme gælder for andre markeder rundt omkring i landet.

Du kan købe tørrede kantareller hele året rundt. Føtex forhandler altid en pose til omkring 30 kr. for 30 gram tørrede kantareller. Du kan desuden købe Karl-Johan og andre tørrede svampe, hvis du lyster. Har dit supermarked heller ikke tørrede svampe kan du gå på internettet. Du får nok ikke svampene meget billigere, men her kan du altid bestille og få dem leveret. Der er flere forskellige forhandlere af kantareller, hvor selv store spillere som Amazon sælger svampene.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene