Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Må jeg samle svampe i en privat skov?

Få et overblik over reglerne

svampejagt i privat skov

Der har altid været delte meninger omkring svampejagt i privat skov. Nogle mener stadig, at private skove er allemandseje og derfor ikke bør kunne sætte en stopper for svampejagten. Dette er dog ikke sådan loven hænger sammen på området. Helt præcist kan du gå ud fra følgende, når du går i skoven for at samle svampe:

  • Skove kan godt være privat ejet.
  • I disse må du kun færdes på veje og stier. Du må derfor ikke gå ud i terrænet for at finde svampe. Dette gør, at du ikke bør samle svampe i privat skov uden ejerens tilladelse.
  • Enkelte skove, som er ejet af fonde kan have særskilte regler for færdsel i skovene. Her må der henvises til den enkelte fond eller stiftelse for at få mere at vide om reglerne. Offentlige stiftelser og fonde går under denne regel, da de kommer en større ubekendt kreds til gode. Her må du altså gerne samle svampe.

Forhåbentligt har du nu fået et bedre indblik i svampejagt i private skove. Du kan altså med fordel undersøge dit nærområde og finde information omkring de enkelte skovområder. Du skal samtidig huske på, at mange svampe faktisk vokser langs vejene i skoven. Så du har stadig en chance for at finde nogle gode spisesvampe. Disse kan både være kantareller og nogle af de gode rørhatte.

Det gælder generelt for svampejagt, at man gerne skal vise hensyn. Dette gælder både for private skove, andre svampesamlere og andre mennesker i skoven. Her kan du læse mere omkring færdsel i privat skov:

http://www.skovforeningen.dk/site/adgangsregler_i_skoven/

Held og lykke med svampejagten!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene