Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der er selvfølgelig altid mange måder man kan bruge sine svampe i madlavningen. Kantareller er nogle af de bedste danske vilde spisesvampe og de har mange anvendelsesmuligheder. Man skal dog ikke kun tro, at de kan bruges i de klassiske retter såsom svampesovs og på et ristet stykke brød. Kantareller gør sig rigtig godt på en pizza sammen med en række andre lækre ingredienser. Vi har lavet en rigtig lækker pizza med kantareller, skinke og parmesan.
Hvis du gerne vil læse mere om Almindelig Kantarel, kan du gøre det her:
Du kan desuden læse om alle de andre svampe i Kantarelfamilien, da der findes flere gode spisesvampe. De er bare ofte mindre brugt i madlavningen, da Almindelig Kantarel er den mest kendte.
Denne opskrift er egentlig meget let og kræver ikke særlig mange ingredienser. Det kræver dog, at du har kantareller til rådighed. Hvis du har lyst, kan du udskifte med en anden svamp. Opskriften er stadig god. Du gør desuden dig selv en tjeneste at lave din egen pizzadej, da det smager meget bedre end en færdiglavet dej fra supermarkedet. Du kan dog godt bruge en færdiglavet dej.
Start med at lave din pizzadej, hvis du selv har besluttet dig for at gøre dette. Lige inden denne er klar kan du starte med at stege svampe på panden. Kantarellerne skal gerne have i hvert fald 5 minutter på panden før de kommer på din pizza.
Du kan se et nærbillede af den færdige pizza her. Denne smager fantastisk og er et godt supplement til almindelig varianter af pizzaer. Hvis du selv har erfaring med en anden god svampeopskrift, må du meget gerne sende den til os. Så vil vi gerne inkludere den på vores hjemmeside.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene