Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der er mange måder at lave en pizza på. Vi har tidligere lavet en snack med svampe, som var på pitabrød. I denne omgang laver vi tortilla pizza med morkler. Det er en let opskrift, som kun tager omkring 25 minutter at lave, men som får en rigtig god smag fra morklerne.
Du kan læse mere om de spiselige danske morkler herunder. Vær opmærksom på at de har en giftig forveksling i form af Almindelig Stenmorkel. De kan dog relativt let skelnes fra hinanden.
Denne opskrift er en hurtig og let aftensmad med morkler. Du kan bruge alle de spiselige morkler til opskriften. Sørg for at købe en god ost, da det betyder meget for smagen. Hvis du har andre gode ingredienser kan du sagtens komme dem på sammen med morklerne. En simpel version er dog ofte at foretrække, da du så kan smage morklerne mere. Du kan godt udskifte tortilla med en almindelig italiensk pizzabund.
Start med at tænde din ovn på ca. 160 grader. Lav varme er bedre for at undgå din tortilla bliver for sprød. Tag en gryde op og kom vand i den. Du behøver ikke alt for meget vand, da det kun er til at dampe asparges. Start med at knække dine asparges, så du kun har den gode del. Når vandt koger kan du komme dine asparges i. Sluk for blusset og lad dem stå i det kogende vand i ca. 3 minutter.
Kom et tyndt lag pizzasauce på alle tortillas og fordel din ost ud over dem. Tag en pande op og kom dine morkler på panden med lidt smør, hvidløg, salt og peber. Du kan eventuelt komme lidt hvidvin ved dem, men det er ikke nødvendigt. Lad dem stege i ca. 3-4 minutter på panden.
Fordel morklerne og asparges på dine tortillas. Giv dem ca. 10 minutter i ovnen indtil osten er brunet.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene