Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Vi fokuserer i øjeblikket på opskrifter med morkler, da sæsonen er ved at starte i Danmark. Mange er ikke heldige at have fundet morkler i naturen. Du kan dog finde dem på markeder og i tørret tilstand i supermarkedet. Der er flere forskellige spiselige morkler i Danmark. Den mest populære og almindelige hedder Spiselig Morkel. Du kan læse mere om de enkelte morkler på deres sider:
Du skal bare være opmærksom på den giftige Almindelig Stenmorkel, som kan ligne en smule. Den har dog meget gode kendetegn, så du kan relativt let skelne mellem svampene, hvis du lærer dem at kende.
Ravioli er en lækker italiensk klassiker, som går perfekt sammen med svampe. Man kan både bruge svampe som fyld, men også i en sauce ovenpå. Her er morklerne brugt i en sauce, som er kommet oven på pastaen. Du kan bruge alle de spiselig morkler i retten, som alle giver en god smag. Her er brug tørrede morkler, som er blevet udblødet i ca. 30 minutter.
Start med at komme vand i en gryde og bring det i kog. Kog dine ravioli efter instruktionerne. Mens vandet bliver varmt kan du tage en pande op og tænde for medium varme. Kom olivenolie og smør i panden og lad det blive varmt. Kom så dine løg og hvidløg på panden og steg dem i ca. 3 – 4 minutter.
Kom så hvidvin i panden og kog indtil den er reduceret til omkring det halve. Kom så fløden i og lad det simre i ca. 10 – 15 minutter mens du rører godt rundt. Tag en anden pande op og kom en smule olivenolie i. Kom morklerne på panden når den er varm og steg dem indtil de har en fin farve. Det tager ca. 5 minutter. Kom salt og peber på svampene.
Kom svampene over i din sauce og tilføj spinaten. Kom så æggeblommer i, som skal gøre din sauce mere fyldig. Hæld din sauce over din ravioli og server med det samme. Velbekomme!
Det sidste billede:
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene