Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Friturestegte morkler med citron

Prøv de gode morkler på en ny måde

friturestegte morkler med citron

De fleste morkler er fortræffelige spisesvampe. Der er dog en enkelt giftig morkel, som let kan undgås. Sørg dog for at lær forskellen mellem dem, så du let kan skelne mellem dem på din svampejagt. Den mest almindelige er den spiselige morkel. De andre spiselige morkler kan du læse mere om her:

Friturestegte morkler med citron

Denne super opskrift tager en smule tid at forberede, men det bør ikke skræmme dig. Du kommer helt sikkert til at lave den igen, når du først har smagt den. Det er en super måde at bruge dine morkler fra naturen. Du kan eventuelt spæde op med nogle morkler fra supermarkedet, hvis du kan skaffe dem. Vi har brugt tørrede morkler, som vi har udblødt. Opskriften herunder er til mange portioner, men du kan sagtens lave den med færre svampe.

Ingredienser

  • 400 gram frisk morkler (kan gøres med mindre)
  • 300 ml hvedemel (tilpas til mængden af svampe)
  • 1 spsk. salt
  • 2 tsk. sort pepper
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. løgpulver
  • 2 æg
  • 100 ml mælk
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde

Halver dine store morkler og lad de små være hele. Kom dem i en skål fyldt vand og ryst dem til de er helt rene. Tag dem ud af vandet og lad dem ligge til tørre på et papir indtil vandet er væk.

Kom melet og alle krydderier i en skål. Du kan eventuelt udskifte nogle af krydderierne, hvis du ikke har dem på lager. Bland mælk og æg sammen i en anden skål. Kom tilstrækkeligt olie i en gryde, så der er plads til at dine morkler kan dækkes. Varm olien op, så den er meget varm.

Mens olien bliver varm kan du komme dine morkler i hvedemelet. Dyp dem så i æggeblandingen og en gang mere i melen. Lad dem dryppe let af og kom dem så i gryden. De skal ca. have 3-4 minutter på hver side indtil de har en fin gyldenbrun farve. Når morklerne er stegt tages de op af gryden og lægges på noget papir, så olien kan løbe fra. Server dine morkler med citronskiver og en god øl.

Her kan du se et billede af ingredienserne:

friturestegte morkler med citron ingredienser

Den færdige ret:

friturestegte morkler med citron opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene