Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe på Amager Fælled 🌿

Læs mere omkring hvilke svampe der vokser

Svampe på Amager Fælled

Du kan finde svampe i store dele af Danmark. De fleste naturområder har i et eller omfang svampe. Specielt i efteråret. Der er dog stor forskel hvilke svampe, som gror i naturområdet. Her kan du læse mere omkring svampe på Amager Fælled. Billedet vist ovenover er taget af Thomas Rousing.

Er det godt at gå på svampejagt på Amager Fælled?

Kort sagt er det ikke det bedste sted for svampejagt. Der er meget sjældent registreret fund af nogle af de gode spisesvampe i området. Det gælder altså både for eksempelvis Karl Johan eller Almindelig Kantarel, som er nogle af de mest eftertragtede spisesvampe. For at finde dem skal du andre steder hen i landet.

Du kan dog sagtens finde svampe på Amager Fælled i højsæsonen. Det er nok bare ofte mindre svampe, som i hvert fald ikke er interessante som spisesvampe. Desuden vil du næsten altid kunne finde poresvampe på de døde træer i hele Danmark. Dette gælder selvfølgelig også for Amager Fælled. Der er tidligere registreret fund af blandt vokshatte.

Du kan se mere på vores side med kategorier, hvor du kan udforske de forskellige svampefamilier.

Hvor finder man gode spisesvampe tæt på Amager Fælled?

De bedste muligheder for svampejagt er helt sikkert nord for København. Her finder du større skove, som er administreret af Naturstyrelsen og de er derfor offentlige. Det er nemlig kun i offentlige skove, at man må gå rigtig på svampejagt. I private skove må man kun samle svampe fra stierne.

Herunder kan du se et kort over alle skovområder i Danmark, hvor du har mulighed for at gå på svampejagt. Så kan du zoome ind på området nord for København, hvor du finder flere af de populære skove for svampejagt.

Det bedste sted at finde svampe på Amager er ved Kongelunden, som er et skovområde tæt ved Dragør. Du skal dog heller ikke her regne med at finde de bedste spisesvampe. Skoven er ikke særlig stor og er populær blandt besøgende.

Andre svampeskove nær København

Dine bedste muligheder for svampejagt er som nævnt nord for København. Som kortet viser er der store offentlige skovområder, hvor du kan finde de gode spisesvampe. Her er en lille liste over nogle gode skovområder:

  • Gribskov
  • Rude Skov
  • Hareskoven
  • Store Dyrehave

Du kan desuden gå på svampejagt i Nordsjælland, som har en del plantager, hvor du kan finde gode spisesvampe.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene