Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close
Køllestokket Honningsvamp

Køllestokket Honningsvamp

Armillaria gallica

  • Kategori:

  • Physalacriaceae

  • Status:

  • Spiselig
  • Spiselig


Gode Kendetegn hos Køllestokket Honningsvamp

September-november – Knipper på løvtræ  – Hat 4-10 cm

Mørke skæl på hatten og brun farve

Om Svampen

Køllestokket Honningsvamp er en god spisesvamp, som er god at samle, da den vokser i knipper og dermed kan give et stort udbytte. De unge eksemplarer er bedst, da de ældre eksemplarer kan blive seje. Eventuelt kan man nøjes med at plukke hatten og lade stokken være. Det er dog ikke en af de mest kendte spisesvampe i Danmark, når man sammenligner med andre kendte spisesvampe. Du kan se vores liste over gode spisesvampe her:

Svampens Struktur

Hatten bliver op til 10 cm bred og er hvælvet eller med en lav pukkel. Den er gulbrun til okkerbrun og har fine skæl, der især sidder i midten. Lamellerne er hvide med brune nuancer, men bliver senere mere brune hos ældre eksemplarer. Til sidst kommer der et hvidligt skær af porerne. Stokken bliver op til 12 cm høj og 1,5 cm bred. Den er opsvulmet mod basis og har en ring øverst, som dog ikke er at finde hos ældre eksemplarer.

Lugt og Smag

Køllestokket Honningsvamp har en kraftig frugtlugt og nogen siger den minder om frugt med lakrids.

Vækst

Svampen er almindelig sent på sæsonen og vokser på al slags træ. Det kan være løvtræ, stammer, rødder og stubbe. Den kan både vokser i knipper, smågrupper og som enkeltstående.

Forvekslinger

Køllestokket Honningsvamp kan let forveksles med andre honningsvampe. De er dog også spiselige. Mørk Honningsvamp har mørke skæl på hatten og vokser på nåletræ. Nordlig Honningsvamp er den mest lignende svamp, men er lysere i farven og vokser om sommeren. Udover disse to kan den forveksles med Gråringet Honningsvamp, som dog kan kendes på sin lavere højde og grålige ring.

Læs mere om Køllestokket Honningsvamp:

Armillaria_gallica

Flere billeder
Køllestokket Honningsvamp3 Køllestokket Honningsvamp
shroomi app

Seneste opskrifter med alle svampe