Svampesalat med Judasøre og chili

En klassiker i det asiatiske køkken

svampesalat med judasøre

Judasøre er er en af de få spisesvampe, som du kan finde i løbet af vinteren. Selvom det ikke er en af de allerbedste spisesvampe kan man sagtens bruge den i madlavningen. Svampesalat med Judasøre er derfor en god mulighed for at tilføre svampen lidt ekstra smag. Denne opskrift er meget normal i Kina, men er ikke særlig udbredt i Danmark.

Svampesalat med Judasøre og chili

Denne opskrift er en rigtig god måde at tilføre smag til dine Judasøre. Du skal være opmærksom på at tørrede Judasøre bliver meget større, når de er hydrerede igen. Du kan godt vælge at stege dine sesamfrø en smule, men det behøves ikke.

Ingredienser

  • 30 gram tørrede Judasøre (en håndfuld)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk riseddike
  • ½ tsk sukker
  • En håndfuld koriander
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

Start med at komme dine Judasøre svampe i vand, hvis de er tørrede. Hvis du bruger friske svampe fra skoven kan du springe dette skridt over. Hvis de er tørre, skal de udblødes ca. 2-3 timer før de skal bruges. Hvis du har travlt kan du bruge varmt vand, da det så går hurtigere. Det anbefales dog ikke. Når svampene er klar skal de renses og nogle seje områder fjernes.

Sæt en gryde med vand over og vent indtil det koger. Kom så svampene i og lad dem koge i ca. 3 minutter. Tag dem op og kom dem under koldt vand. Sæt dem så til side.

Kom hvidløg, chili, soya, vinedikke, sukker og salt i en lille skål. Rør godt rundt. Fordel din sauce udover svampene og kom koriander på toppen. Velbekomme!

 

svampesalat med judasøre opskrift

shroomi app

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene