Svampebruschetta med flødestuvede østershatte

En let og fantastisk opskrift

svampebruschetta med flødestuvede østershatte

Bruschetta er fantastiske til mange forskellige lejligheder, da det smager godt og er relativt let at lave. Du kan sagtens bruge både dine egne østershatte fundet i naturen eller nogle, som du har købt i butikken. Du kan bruge både Almindelig Østershat og Sommer-Østershat. Du kan læse mere omkring dem her:

Svampebruschetta med flødestuvede østershatte

Denne ret er perfekt som forret, hvis du venter gæster. Den har en fantastisk smag og tager ikke lang tid at lave. Vær dog opmærksom på ikke at lave portionen for stor, da brødet med svampene ovenpå kan mætte rimelig meget. Denne opskrift er beregnet til 4 personer, hvor hver kan få et fint lille stykke brød. Du skal dog ikke regne med at det kan bruges som en hovedret. Sæt ca. 20 minutter af til at lave retten.

Ingredienser (til ca. 4 personer)

  • 1 lille løg/rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 håndfulde østershatte i små stykker
  • 1 spsk. tomatpure
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 knivspids chili
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ¼ – ½ friskrevet muskatnød
  • 1 håndfuld frisk persille
  • Friskkværnet peber
  • Salt

Fremgangsmåde

Start med at hakke det lille løg fint. Det behøver ikke være meget fint, men gerne mindre stykker. Tænd for varmen og steg løg sammen med svampene i en pande. Det tager ca. 5 minutter før østershatte og løg er blevet gode.

Efter de 5 minutter kan du komme tomatpure, fløde, chili, oregano, muskatnød, salt og peber i panden. Bland det hele godt sammen, så blandingen har en god farve. Lad det simre i yderligere 5 minutter mens brødet er i ovnen. Fordel blandingen på brødet og top af med frisk persille.

bruschetta med østershat

 

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene