Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne lette opskrift er en god ret, når man gerne vil imponere uden at bruge alt for lang tid på det. Du skal bare bruge nogle svampe, noget bacon og lidt teriyaki sauce. Vi brugte champignon, shiitake og østershatte, men du kan sagtens bruge andre spiselige svampe. Spyd med svampe og bacon er perfekt til lidt mere fast svampe, da de ellers kan falde af spydet.
Denne opskrift er perfekt som tilbehør til en ret på grillen. Den er meget let at lave og kræver bare et enkelt spyd til hver for at få den gode smag. Teriyaki sauce er perfekt til de grillede svampe, men du kan sagtens udskifte den med en barbecue sauce eller lignende. Bare sørg for at den har god smag. Brug gerne milde svampe, da andre kraftige svampe er bedre at gemme til andre opskrifter.
Skær dine svampe i passende stykker. Hvis du bruger mindre svampe, behøver du ikke at skære disse over. Du kan bare sætte dem på spydet hele. Dette fungerer rigtig godt med champignon.
Kom bacon ind i mellem hver svamp. Du kan eventuelt folde dine baconstykker, så de bliver lidt bredere. Tag dog ikke et helt stykke bacon ad gangen.
Når spydene er klar kan du komme teriyaki sauce på. Tag en pensel og smør alle svampe samt bacon med en smule sauce. Kom spydene på grillen eller i ovnen ved ca. 200 grader i 15-20 minutter. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene