Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Sprøde shiitake svampe i ovnen

Let tilbehør med de japanske svampe

Sprøde shiitake svampe i ovnen

Shiitake svampe vokser ikke vildt i Danmark, men derimod i Asien. Det er dog en populær spisesvamp i hele verden og du kan skaffe den i både lokale supermarkeder og asiatiske supermarkeder. De er kendt for sin fasthed og gode smag. Hvis du har købt tørrede svampe skal de gerne udblødes inden brug:

Efter de er udblødt kan du gå i gang med opskriften.

Sprøde shiitake svampe i ovnen

Denne ret kan både bruges som tilbehør og som forret. Hvis du kommer en smule ost oven på svampene vil det være en god forret. De kan dog sagtens serveres som tilbehør til en god bøf eller en asiatisk ret. Kig løbende til svampene for at være sikker på de bliver sprøde. Der er generelt forskel på fordelingen af varme i ovne. Du kan sagtens lave en mindre portion end den anviste, hvis du gerne bare vil bruge svampene som en snack.

Ingredienser

  • 300 gram shiitake svampe
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at tænde din ovn på 180 grader varmluft. Hvis dine svampe er tørre skal de udblødes i vand. Dette skal du gøre før du går i gang med opskriften. Brug lidt papir til at fjerne vandet fra svampene, hvis du har udblødt dem i vand.

Fordel dine svampe på en bageplade med bagepapir. Tag en pensel og smør begge sider af svampene med olivenolie. Hvis du ikke har en pensel kan du komme svampene i en skål og bruge hænderne til at blande dem med olien. Kom en lille smule salt og peber på og kom dem i ovnen.

Lad dem bage i 25 minutter. Tag bagepladen ud og vend svampene. Giv dem 10 minutter mere i ovnen indtil de små svampe er blevet sprøde. De kan godt blive en smule mørke i farven, men det er helt fint. Bare pas på de ikke biver helt tørre. Nogle af de større svampe bliver mest sprøde i kanten. Lad dem køle et par minutter og så kan du servere dem. Velbekomme!

Sprøde shiitake svampe i ovnen ingredienser
Sprøde shiitake svampe i ovnen opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene