Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Skal tørrede svampe udblødes?

Læs hvordan du bedst håndterer dine svampe, når du har tørret dem

tørrede svampe

Der er mange måde at opbevare svampe på. En af de mest populære er tørrede svampe, da de kan holde sig meget længe. Faktisk siger man typisk, at de ikke kan blive for gamle, når de først er tørre. Dette gælder så længe at svampene opbevares lufttæt og ikke usættes for direkte sollys.

Udblødning af tørrede svampe

For at svare på spørgsmålet, så skal tørrede svampe gerne udblødes. Det tager omkring 0,5 – 12 timer alt efter hvor store de enkelte stykker er. Det afhænger ligeledes af svampene, hvor de forskellige arter har henholdsvis lettere og sværere ved at bløde op.

  • Udblødning af mindre svampestykker: 30 minutter i varmt vand (typisk)
  • Udblødning af større svampestykker: 1 – 3 timer i varmt vand (typisk)

Hvis du skal bruge dem til din aftensmad kan det anbefales at lægge dem i blød inden du tager på arbejde. Så burde de være klar, når du kommer hjem igen. Her behøver vandet ikke være varmt.

Hvis du har en ret, som skal simre i flere timer, kan du godt smide de tørre svampe direkte i. Dette kræver dog, at der er væde, som svampene kan optage i timerne mens retten simrer. Det kan derfor være supper, bolognese, karryretter eller lignende.

Det er værd at bemærke, at udblødningsvandet også kan bruges i din madlavning. Når svampene er udblødt kan du lade vandet løbe gennem en si og filtrere eventuelle jordrester fra. Herefter kan du bruge det i dine gryderetter til at tilføre smag.

Opbevaring af svampe

Du kan læse omkring alle måderne at opbevare svampe på herunder:

De andre metoder kræver ikke samme forberedelse før du kan bruge dem i madlavningen, da de ikke skal udblødes. Frosne svampe kræver en smule tid til at tø op, men det er ikke lang tid. De kan desuden komme i gryderetten eller på panden før de er helt optøet.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene