Rib-eye med Karl Johan rub

Brug dine Karl Johan svampe med din steak

Rib-eye med Karl Johan rub

Svampe har altid passet rigtig godt sammen med en god steak. De kan både bruges i en god sauce, som tilbehør eller som en god rub. Denne opskrift på rib-eye med Karl Johan rub giver dine steaks en fantastisk smag. Du kommer helt sikkert til at lave den igen. Du kan godt bruge andre tørrede svampe, men Karl Johan er en af de bedste til retten.

Rib-eye med Karl Johan rub

Denne opskrift giver dig en fantastisk smag til dine steaks. Vi bruger rib-eye, men du kan godt bruge dem med andre udskæringer. Sørg for at dine svampe er helt tørre, da de ellers ikke kan blendes ordentligt. Server med nogle af sæsonens grøntsager. Et godt bud kunne være nogle dampede asparges.

Ingredienser

  • 2 store rib-eye steaks
  • 125 ml soya sauce
  • 10 gram tørrede Karl Johan svampe
  • 1 spsk frisk rosmarin (finthakket)
  • 2 tsk groft sort peber
  • 1 spsk olivenolie eller smør

Fremgangsmåde

Kom dine rib-eye steaks i en tæt frysepose sammen med soya sauce. Husk at pres den overskydende luft ud af posen. Lad dem ligge i marinaden i ca. 2 timer ved stuetemperatur. Du må gerne dreje dem jævnligt.

Kom dine tørrede Karl Johan svampe  i en blender og kør indtil de er blevet til svampemel. Kom dit svampemel i en skål sammen med rosmarin og peber. Tag nu dine steaks ud af fryseposen og brug lidt papir til at tørre dem. Kom så din krydderiblanding over dem og gnid indtil de er helt dækket.

Varm noget olie eller smør i en pande og steg dine steaks indtil de har god farve på hver side. Alt afhængig af størrelsen skal de have alt fra 4 – 10 minutter på hver side. Når de er færdige kan du tage dem af og folde dem ind i sølvpapir. Lad dem hvile i 10 minutter. Server med nogle grøntsager og en god sauce. Velbekomme!

Rib-eye med Karl Johan rub ingredienser
Rib-eye med Karl Johan rub opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene