Pita-pizza med svampe og porre | Shroomi

Pita-pizza med svampe og porre

Nem og hurtig mad med god svampesmag

pita-pizza med svampe

Her giver vi en meget anderledes opskrift med svampe. Pita-pizza med svampe giver dig en meget let frokost eller aftensmad, som smager rigtig godt. Du kan bruge mange forskellige svampe til denne opskrift, men vi anbefaler at bruge enten champignon, østershatte eller kantareller.

Pita-pizza med svampe og porre

Opskriften her er meget hurtig at lave og har god smag. Du kan både bruge groft og hvidt pitabrød. Porre smager rigtig godt i denne ret, men kan sagtens udskiftes, hvis du har en anden grøntsag, som du gerne vil bruge. Eksempelvis rød peber kan være en mulighed. Vi anbefaler champignon, kantareller eller østershatte som dine svampe.

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille porre
  • Ricottaost
  • 2 pitabrød
  • 100 gram svampe
  • 1 fed hvidløg
  • Chiliflager/chilipulver
  • Groft salt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen og skru op på 200 grader varmluft. Varm olivenolie på en pande ved medium varme. Tilsæt porre og hvidløg og steg indtil de er bløde. Det tager ca. 4 – 5 minutter.

Skru en smule op for varmen og tilsæt svampene. Steg herefter i ca. 2 minutter mere. Tilsæt en smule salt. Kom dine pitabrød på en bageplade med bagepapir. Kom ca. 2 spsk. ricotta på hver pita og en smule olivenolie. Top af med grøntsager og svampe.

Bag dine pitabrød i ovnen i 6 – 8 minutter indtil osten begynder at smelte. Drys chilipulver eller chiliflager over dem, når de er taget ud af ovnen. Server med det samme. Velbekomme!

pita-pizza med svampe og porre

 

svampemad app

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene