Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Pasta med østershatte, feta og mynte

En anderledes pasta med svampe

Pasta med østershatte, feta og mynte

Der er rigtig mange gode opskrifter med østershatte. Pasta med østershatte, feta og mynte er perfekt til en hurtig og let aftensmad, som smager fantastisk. Du kan bruge både Almindelig Østershat og Sommer-Østershat til retten. Hvis du ikke har fundet nogle på svampejagt kan du sagtens bruge østershatte fra supermarkedet. Herunder kan du læse mere om begge spiselige svampe:

Pasta med østershatte, feta og mynte

Denne pasta er meget anderledes end nogle af de klassiske retter med pasta. Mynte giver en meget frisk smag, som man ikke finder så tit i pastaretter. Smagen fra østershatte og feta går rigtig godt sammen. Du kan godt undlade pinjekerner, men de anbefales, da de giver en god smag. Du kan godt bruge andre svampe, hvis du ikke har fundet østershatte.

Ingredienser

  • 500 gram pasta
  • 1 fed hvidløg
  • 100 gram feta
  • 100 gram østershatte
  • 25 gram ristede pinjekerner
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 4 spsk olivenolie
  • Evt. en skive citron

Fremgangsmåde

Start med at tage en gryde op og kom vand i den. Tænd for varmen indtil vandet koger. Mens vandet bliver varmt kan du starte med at hakke dit hvidløg fint. Tag en skål frem og kom hakket mynte og feta i.

Kom olivenolie ned i skålen og bland det hele godt sammen. Tag en pande op og rist dine pinjekerner indtil de har en fin farve. Vær opmærksom på ikke at brænde dem. De kan dog sagtens klare god varme. Sæt dem til side og kom østershatte på panden med en smule smør og dit hakkede hvidløg. Krydr med en smule salt og peber.

Kog din pasta efter instruktionerne indtil de er al dente (med lidt bid). Hæld vandet fra og kom pasta på en tallerken med en del af svampeblandingen. Kom så feta og mynte på toppen og kom eventuelt et par få hele blade på til sidst. Du kan komme en smule citronsaft over retten, men det er ikke nødvendigt. Der må helst ikke komme for meget citronsaft, da det smager kraftigt. Server med det samme. Velbekomme!

Pasta med østershatte, feta og mynte ingredienser
Pasta med østershatte, feta og mynte opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene