Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Rørhatte er altid nogle af de mest populære svampe i skoven. De fleste er bekendte med Karl Johan, som er en dejlig spisesvamp. Brunstokket Rørhat er dog også en rigtig god spisesvamp, som mange spiser med stor fornøjelse. Den er ligesom Karl Johan relativt let at genkende i skoven og har ingen umiddelbare farlige forvekslinger.
Denne opskrift giver dig en lidt anderledes pasta end den klassiske svampepasta med fløde. Svampesmagen fra Brunstokket Rørhat går rigtig godt med den cremede konsistens fra avokadoblandingen. Du kan sagtens bruge andre svampe, hvis du har fundet dem i skoven. Brug dog gerne nogle svampe med en god smag og fast konsistens. Rørhatte passer derfor rigtig fint.
Start med at sætte vand over til din pasta. Kom pastaen i når det koger og lad den koge efter instruktionerne på pakken. Nu kan du begynde at skære grøntsager. Start med at snitte løg og hvidløg groft og kom det i en blender. Du kan både bruge en smoothie blender eller en større blender.
Tænd for en pande og kom lidt smør eller olie på panden. Snit svampene og kom dem på panden. De skal gerne have omkring 10 – 15 minutter ved god varme. Varm noget vand i en elkedel en smule, men det behøver ikke være kogende. Bland så din grønsagsbouillon i det varme vand og kom det i din blender. Tilføj så avokado, sirup, limesaft, salt og peber. Blend det hele.
Snit dine tomater i både og vask din rucola salat. Kom så pasta på en tallerken og top med avokado creme, svampe, tomater og rucola. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene