Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Du kan finde mange svampe i naturen, som vil passe godt til denne opskrift. Du kan sagtens bruge en stor flot Mark-Champignon eller lignende. Du kan se alle svampene i champignonfamilien, som nok er de bedste. Vær dog opmærksom på at champignonfamilien ikke er begyndersvampe. Hvis du ikke har meget erfaring med svampejagt, kan det være en ide at starte med portobellosvampe fra supermarkedet.
Denne opskrift er perfekt som forret eller snack til et lille selskab. Hvis du har travlt med at lave en hovedret kan du hurtigt lave denne opskrift og lade dem passe sig selv i ovnen indtil de er klar. Du får klart det bedste resultat med frisk timian, men du kan godt bruge tørret. Sørg for at bruge en mozzarellaost med god smag, da den skal give smag til hele retten.
Start med at tænde for din ovn på 200 grader. Tag dine portobello svampe frem og riv mozzarellaosten i stykker og fordel det ud på svampenes lameller. Du behøver ikke fylde alt for meget i, da osten så vil flyde over. Riv nogle blade af dine timiankviste og fordel det ud over svampene.
Kom svampene i ovnen, når den er varm. Giv dem ca. 15 – 20 minutter indtil osten er smeltet og den har en fin brun farve. Vær opmærksom på at dine svampe kommer til at afgive en del vand mens de er i ovnen.
Kom en smule olivenolie, salt og peber over dem og server dem med det samme. De kan bruges alene som forret eller som tilbehør til en anden ret. Velbekomme!
Her er et sidste billede af de ovnbagte svampe:
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene