Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Ovnbagt portobello med mozzarella og timian

En enkel forret med portobellosvamp

ovnbagt portobello med mozzarella og timian opskrift

Du kan finde mange svampe i naturen, som vil passe godt til denne opskrift. Du kan sagtens bruge en stor flot Mark-Champignon eller lignende. Du kan se alle svampene i champignonfamilien, som nok er de bedste. Vær dog opmærksom på at champignonfamilien ikke er begyndersvampe. Hvis du ikke har meget erfaring med svampejagt, kan det være en ide at starte med portobellosvampe fra supermarkedet.

Ovnbagt portobello med mozzarella og timian

Denne opskrift er perfekt som forret eller snack til et lille selskab. Hvis du har travlt med at lave en hovedret kan du hurtigt lave denne opskrift og lade dem passe sig selv i ovnen indtil de er klar. Du får klart det bedste resultat med frisk timian, men du kan godt bruge tørret. Sørg for at bruge en mozzarellaost med god smag, da den skal give smag til hele retten.

Ingredienser

  • 4 portobello svampe
  • 2 kviste timian
  • 100 gram frisk mozzarella ost
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at tænde for din ovn på 200 grader. Tag dine portobello svampe frem og riv mozzarellaosten i stykker og fordel det ud på svampenes lameller. Du behøver ikke fylde alt for meget i, da osten så vil flyde over. Riv nogle blade af dine timiankviste og fordel det ud over svampene.

Kom svampene i ovnen, når den er varm. Giv dem ca. 15 – 20 minutter indtil osten er smeltet og den har en fin brun farve. Vær opmærksom på at dine svampe kommer til at afgive en del vand mens de er i ovnen.

Kom en smule olivenolie, salt og peber over dem og server dem med det samme. De kan bruges alene som forret eller som tilbehør til en anden ret. Velbekomme!

ovnbagt portobello med mozzarella og timian

Her er et sidste billede af de ovnbagte svampe:

ovnbagt portobello med mozzarella og timian ingredienser

 

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene