Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Omelet med Shiitake svampe og persille

Let morgenmad med gode svampe

omelet med shiitake svampe og persille

Shiitake svampe er ofte brugt i asiatiske wok retter, men den er fortræffelig i andre retter. Denne opskrift på omelet viser blandt andet svampens alsidighed, da den passer rigtig godt i retten. Husk at bløde dine svampe op inden brug, hvis de er tørre:

Omelet med Shiitake svampe og persille

Du går aldrig galt i byen med en god omelet. Denne opskrift er simpel og tager dig ikke så lang tid at lave. Shiitake svampene har en god fasthed og giver derfor en lækker konsistens i retten. Du kan godt tilføje flere krydderurter, hvis du gerne vil have en kraftigere smag.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 5 store shiitake svampe eller 10 gram tørrede (hakkede)
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • Persille til pynt
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at udbløde dine Shiitake svampe, hvis de er tørrede. Det kan godt tage noget tid, så start med dette før du begynder på opskriften. Kom æg, creme fraiche, salt og peber i en skål og rør godt rundt indtil det hele er blandet.

Tag en pande op og tænd for medium varme. Kom så olivenolie på panden sammen med 1 spsk smør. Når smørret er smeltet kan du komme svampe og løg på panden. Steg det hele i et par minutter og tilføj så hvidløg. Tag panden af blusset og kom svampeblandingen over på en tallerken. Kom så en smule smør på panden og lad det smelte. Hæld æggeblandingen på panden ved lavt blus.

Mens æggene bliver faste kan du skære huller i din omelet og vippe panden, så æggemassen flyder ned i hullerne. Efter omkring et par minutter er din omelet klar. Du kan eventuelt lægge et låg over panden for at gøre omeletten hurtigere klar. Kom svampeblandingen på omeletten og fold den ind over blandingen. Server med frisk persille og en smule af svampeblandingen på toppen. Velbekomme!

omelet med shiitake svampe ingredienser

omelet med shiitake svampe opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene