Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Mange gange kommer man hjem med flere svampe end man kan bruge til et enkelte måltid. Dette sker, da svampe ofte vokser i store grupper. Så hvis du først finder arten vil du typisk kunne finde flere. Enkelte svampe vokser i meget store knipper, såsom Foranderlig Skælhat. En af måderne at opbevare dine svampe på er at fryse dem. Frosne svampe er lette at bruge i mad, da du hurtigt kan tø dem op i gryden eller på panden i en ret. Tørrede svampe tager ofte længere tid om at blive klar til madlavningen.
Du kan fryse dine svampe på mange forskellige måder. Generelt kan alle svampe fryses, men nogle egner sig bedre end andre. Alt efter hvilke svampe du har fundet kan du vælge en af de forskellige opbevaringsmetoder. Denne er god, da den er meget hurtig og du kan derfor hurtigt gemme alle svampene, som du har fundet i naturen.
Hvis du gerne bare vil fryse dine svampe kan du nøjes med at skære dem i passende stykker og komme dem i en frysepose. Hvis du gerne vil stege dem inden kan du starte med at komme dem på en pande med eller uden fedtstof. Uden fedtstof holder de længst i fryseren. Hvis du bruger smør kan du risikere, at det bliver harsk efter længere tid.
Tag svampene af panden og lad dem køle af i noget tid.
Kom dem så i en frysepose og læg dem i fryseren. Du kan nu tage dem op og bruge i alle retter med svampe. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene