Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Calzone med svampe og gedeost

En anden version af den italienske klassiker

calzone med svampe og gedeost

Calzone med svampe er endnu en italiensk kending med andre ingredienser. Vi kender allesammen en calzone fra det lokale pizzeria. Det er dog ofte de samme versioner man bliver præsenteret for. Selvom svampe er en del af flere slags calzone er der ikke mange opskrifter med vilde svampe. Til denne opskrift har vi brugt både almindelig champignon, kantareller og portobellosvampe. Du kan sagtens bruge andre svampe fra årstiden, hvis du synes de passer til retten.

Du kan læse mere om Almindelig Kantarel her, så du ved om du har fundet dem:

Du kan se de andre svampe i Kantarelfamilien her:

Calzone med svampe og gedeost

Denn opskrift er rigtig lækker til en aften med vennerne og et godt glas rødvin. Svampene og gedeosten komplimenterer hinanden rigtig godt og giver en god smag til en calzone. Generelt kan calzone være meget brød, så man skal være opmærksom på, at fyldet gerne må have en del smag. Dine svampe må gerne være et mix af en masse forskellige svampe. Til vores ret har vi brugt kantareller, champignon og portobellosvampe. Hvis du ikke har mulighed for bruge lang tid i køkkenet kan du bruge en færdiglavet pizzadej.

Ingredienser

  • 1 omgang pizzadej til din calzone
  • Tomatsauce
  • 250 gram forskellige stegte svampe
  • 150 gram gedeost
  • Rosmarin
  • 1 håndfuld rucola til servering

 

Fremgangsmåde

Start med at lave din pizzadej. Steg svampene på en pande indtil de har den rette konsistens. Dette tager gerne omkring 5 – 10 minutter. Tag tomatsauce og fordel den ud på dejen, så den dækker det meste af midten. Du kan godt lade kanterne være uden tomatsauce, da disse skal bruges til at lukke calzonen. Skær herefter din gedeost i skiver (vi brugte en rulle med gedeost) og fordel den ud over din calzone. Tag herefter de stegte svampe og fordel dem udover osten og tomatsaucen. Husk at fordel dem mest mod midten, da dejen skal foldes ind over.

 

calzone med svampe

Denne opskrift er anderledes og rigtig god. Hvis du selv har andre opskrifter kan du sende dem til os og så skal vi nok sørge at få den op på siden. God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene