Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Mange af vores retter er lavet som aftensmad til en hel familie. Indimellem laver vi dog mindre retter, som bare kan laves af en enkelt person. Æg med Judasøre og gulerod kan laves både til dig selv og til flere. Judasøre har ikke rigtig meget smag, men er god i en lille ret som denne. Du kan læse mere omkring Judasøre, dens egenskaber og hvor du finder den på vores side:
Denne opskrift er perfekt til en let morgenmad med svampe. Hvis du ikke vil bruge dine Judasører i en større hovedret kan du holde dig til denne lette og hurtige ret. Den tager kun ca. 10 minutter at lave og har en rigtig god smag. Du kan godt tilføje andre ingredienser, som passer godt til æg. Du skal huske at bløde dine svampe op, hvis du vil bruge tørre svampe.
Start med at udbløde dine tørrede Judasøre svampe. Hvis du lige har fundet dem og de er friske behøver du ikke gøre det. Rens dem herefter grundigt, så der ikke sidder noget skidt eller lignende. Skær tilhæftningen (stokken) fra og skær svampene i mindre stykker.
Vask og skræl din gulerod og skær den i mindre stykker. Det bedste er at skære den lidt på langs, så stykkerne er lidt tynde. Det gør dem mindre hårde i din ret. Kom æg i en skål og rør dem godt rundt. Tag nu en pande og varm dem godt op med noget sesamolie. Du kan bruge andre olier, hvis du ikke har sesamolie. Kom gulerod og forårsløg på panden sammen med dine Judasøre.
Lad det hele stege et par minutter og tilsæt herefter æggeblandingen. Smag til med salt og peber. Server med det samme, eventuelt sammen med et godt stykke rugbrød. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene