Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close
Spanskgrøn Skørhat

Spanskgrøn Skørhat

Russula virescens

  • Kategori:

  • Skørhatfamilien

  • Status:

  • Spiselig
  • Spiselig

  • Forvekslinger

  • Forvekslinger
Grønne svampe

Gode Kendetegn hos Spanskgrøn Skørhat

Juli-september – I tørre bøgeskove hist og her  – Hat 4-10 cm

Irgrøn og opsprukken hat

Om Svampen

Spanskgrøn Skørhat findes hist og her i Danmark, men oftest i Østjylland og på Øerne. Den findes hyppigst i juli og august. Det er en ganske udmærket spisesvamp, som blandt andet kan anvendes rå i salater. Det er dog ikke en af de mest almindelige spisesvampe i Danmark og der er derfor ikke mange, som bruger den i madlavningen.

Svampens Struktur

Hatten bliver op til 10 cm bred og er hvælvet hos unge eksemplarer. Den bliver senere affladet og svagt nedtrykt i midten. Den har en karakteristisk opsprukken irgrøn hat. Dele af hatten kan være afbleget eller gullige. Lamellerne er hvide. Stokken bliver mellem 3 og 8 cm høj og 1-2 cm tyk. Den er cylindrisk til tøndeformet og hvid. Til tider kan den have lidt grønne farver. Kødet er fast og hvidt.

Lugt og Smag

Spanskgrøn Skørhat er meget mild og svampen er uden særlig lugt.

Vækst

Svampen vokser hovedsageligt i bøgeskov og parker. Den findes ofte i tørkeperioder efter der har været forudgående regn.

Forvekslinger

Spanskgrøn Skørhat er meget let at kende på sin karakteristiske farve og opsprukne hat. Der er kun enkelte skørhatte med grønne hatfarver og ingen af disse har samme opsprukne hat. Disse arter har ligeledes gerne mørkere lameller, som typisk er cremefarvede eller gullige. Den kendes let fra Grøn Fluesvamp, da denne har ring og skede.

Læs mere om Spanskgrøn Skørhat:

Russula_virescens

Flere billeder
Spanskgrøn Skørhat2
shroomi app

Seneste opskrifter med alle svampe