Rødmælket Huesvamp

Rødmælket Huesvamp

Mycena sanguinolenta

  • Kategori:

  • Mycenaceae

  • Status:

  • Uspiselig
  • Uspiselig

  • Forvekslinger

  • Forvekslinger

Gode kendetegn hos Rødmælket Huesvamp

Juni – oktober – Døde blade og kviste – Hat 0,3-1,5 cm

Rødbrun hat og bløder rødlig væske

Om svampen

Rødmælket Huesvamp er almindelig i Danmark og det er ikke dokumenteret om den er spiselig eller ej. Den er dog meget lille, hvilket gør den uinteressant som spisesvamp.

På engelsk kendes svampen under navnet Bleeding Bonnet. Andre engelske navne inkluderer Smaller Bleeding Mycena og Terrestrial Bleeding Mycena. Ellers kendes den på sit navn på latin – Mycena sanguinolenta.

Svampens struktur

Hatten bliver op til 1,5 cm i diameter og er som ung dækket af et hvidligt/gråligt dække. De forsvinder dog snart og efterlader en glat overflade. Farven kan variere, men har altid en variant af rødbrun. Randen har ofte en mere gråbrun farve.

Lamellerne er frie og fjerne. De har en rødlig til grålig farve, men bliver mere mørke omkring randen.

Stokken bliver op til 6 cm høj og er cylindrisk. Den er skrøbelig og dækket af hvide hår. Desuden har den en rødlig farve og udskiller rødlig væske, når den beskadiges eller skæres i.

Kødet er tyndt, men ikke umiddelbart skrøbeligt.

Lugt og smag hos Rødmælket Huesvamp

Rødmælket Huesvamp har ingen udpræget lugt eller smag.

Voksested og sæson

Svampen gror i mos eller nåledække og findes typisk i bøgeskov. Den vokser gerne, hvor jorden er syrlig.

Den er meget vidt udbredt og findes på flere kontinenter. I Nordamerika kan den findes på begge kyster og i Canada, mens den kan findes vidt udbredt i mange Europæiske lande og endda i Asien.

Forvekslinger hos Rødmælket Huesvamp

Rødmælket Huesvamp kan forveksles med Blødende Huesvamp (Mycena haematopus), som dog er væsentligt større og med en anden hatfarve. Den vokser desuden på råddent træ. Den kan desuden forveksles med andre huesvampe.

Flere billeder
Rødmælket Huesvamp stok Rødmælket Huesvamp lameller
shroomi app

Seneste opskrifter med alle svampe