Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Antal svampe i Danmark

Læs mere om alle de forskellige svampearter

antal svampe i danmark

Der findes et meget stort antal svampe i hele verden. Der findes dog ligeledes et stort antal svampe i Danmark og det er en af de mest artsrige grupper af organismer.

Et stort antal svampe

Man kan inddele svampe i to grupper efter deres størrelse. På et generelt niveau skønnes det, at der findes mere end 8000 forskellige arter i Danmark. Mange af disse er dog meget små. Så små, at det kræver et mikroskop for at se dem. Af svampe med en vis størrelse findes der omkring 3000 i Danmark, hvilket stadig må siges at være et stort antal svampe. Disse svampe findes ofte i skove, som er naturskove. Altså skove, som er gamle og ikke har tjent et andet formål. I Danmark ses langt størstedelen er svampene i efteråret, som giver de bedste konditioner for svampe. Du vil dog stadig kunne finde svampe året rundt.

De spiselige svampe

Ud af de 3000 svampe er der ikke mere end 600, som kan betegnes som store svampe. Svampe med en størrelse, som gør dem til potentielle spisesvampe. Der er dog kun ca. 100 af de 600 svampe, som er spiselige. Yderligere har mange af de spiselig svampe ikke større værdi. Det er altså ikke gode spisesvampe. Det estimeres, at der er mellem 50 – 60 spisesvampe, som er værd at gå efter. Disse er gode i madlavningen og vil derfor kunne være attraktive at gøre sig bekendt med. Der er selvfølgelig en masse lignende svampe, som man er godt tjent ved at kende. Størstedelen af de kendte svampe kan findes her på Shroomi, som både har et tag for de spiselige svampe og de gode spisesvampe.

Se de spiselige svampe her: https://www.shroomi.dk/tag/spiselig/

Se de gode spisesvampe her: https://www.shroomi.dk/tag/god-spisesvamp/

Se de giftige svampe her: https://www.shroomi.dk/tag/giftig/

Du kan læse mere om svampe generelt på denne side:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mushroom

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene