Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Tørrede svampe

Se hvordan du lettest kan tørre svampe

Tørrede svampe side

Der er mange måder at opbevare svampe på, hvis det skulle ske, at du har samlet flere end du kan spise. En af de bedste er metoder til opbevaring er tørring af svampe.

Tørrede svampe

Ved at tørre dine svampe får du mulighed for at konservere dem så længe du vil. Du skal bare sikre dig, at de ligger et tørt sted. Det skal gerne foregå et sted med god varme. Den typiske temperatur som anbefales er 30 – 40 grader celsius. Hvis de ligger/hænger til tørre et koldt sted, kan man risikere, at tørringen tager for lang tid og de derfor går i forrådnelse. Nok så vigtigt det er at svampene ligger et varmt sted, må de heller ikke ligge for varmt. Tørrer man svampene i ovnen må man ikke giver dem mere end 50 grader, da de ellers ikke kan bløde op igen.

Ingredienser

  • Svampe

Fremgangsmåde

Skær svampene i mindre stykker. Større svampe må gerne skæres i skiver, da de ellers tager lang tid at tørre. Læg dem ud på et stykke avispapir et varmt sted. Det kan eksempelvis være oven på en radiator eller i et varmt rum. Det skal være et sted, hvor varmen kan slippe ud. Her skal de ligge indtil de er helt tørre. Hvis du fjerner dem for tidligt og putter dem i en bøtte er der chance for, at der kommer mug.

Det tager typisk et døgn før svampene er tørre. Du kan mærke på dem om de er tørre. Hvis de føles kolde og de kan bøjes, er det fordi de stadig har vand, som de skal af med. De skal derfor lægge længere tid til tørring. Når svampene er tørre lægges de i noget, som slutter tæt. Det bedste er typisk et glas, som kan lukkes tæt. De kan fås mange steder og ser fine ud i køkkenet. Svampene kan på glas holde i flere år. De vil dog langsomt miste noget af deres duft og smag, så det anbefales at bruge dem indenfor et år.

Når svampene skal blødes op igen lægges de i koldt vand. Det tager gerne et par timer før de er klar. Du kan eventuelt lægge dem i blød før du tager på arbejde og anvende dem til aftensmaden. Vandet kan du bruge til sovs eller i en suppe.

Tørrede svampe

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene