Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Syltede svampe er en anden variation og mulighed for opbevaring af dine svampe. Denne metode egner sig rigtig godt til at bruge på rugbrødsmadder eller i salater. Det gode ved at sylte svampe er mulighederne for at ændre smagen.
Hvor andre opbevaringsmetoder ikke tillader meget plads til at arbejde med smagen, kan du her præge den med krydderier og urter. Du kan bruge både hvidløgsfed, nellikke, gulerod, dild, rosmarin, timian og andre krydderier fra dit køkken. Vær opmærksom på at du både kan koge svampene sammen med marinaden eller lave dem hver for sig.
Start med at rense svampene grundigt. Skær dem herefter i mindre stykker. Du kan eventuelt bruge små svampe hele. Sæt vand over i en gryde og vent til det koger. Kog herefter svampene i ca. 15 minutter med lidt salt. Lad dem dryppe af og kom dem herefter over på et glas. Det skal kunne slutte tæt.
Nu skal du have lavet en marinade. Denne består af eddike, vand og sukker. Jo mere sukker der bruges, jo sødere bliver de marinerede svampe. Brug gerne 2 dele eddike, 1 del vand og 1 del sukker. Herefter kan du variere, hvis du synes den er blevet for sur eller sød. Lad den koge i 5-10 minutter sammen med de krydderier du ønsker din marinade skal smage af. Lad den køle af et par minutter efter den har kogt.
Et godt tip for at øge holdbarheden er at ryste glasset med en lille smule Atamon. Hæld herefter marinaden over svampene i glasset. Svampene kan holde sig længe, men hver gang glasset åbnes øges chancerne for bakterier. Det kan derfor være en fordel at anvende mindre glas, så man kan lade nogle enkelte stå uåbne.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene