Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
I denne omgang er det blevet tid til en simpel opskrift med shiitake svampe. Selvom svampen ikke vokser vildt i Danmark er den utrolig lækker og du kan finde den i de fleste danske supermarkeder. Nogle har endda haft held med at gro den selv i Danmark, som typisk sker ved hjælp af træstammer.
Den japanske shiitake svamp bliver brugt meget i asiatiske retter. Du kan dog sagtens lave en af de andre kendte svamperetter og bruge den. I denne opskrift bliver svampen brugt i en mere simpel svampetoast, hvor dens smag stadig er rigtig god. Dens fasthed beholdes godt, når man steger den på panden. Det er vigtigt med frisk persille, da det giver retten lidt ekstra.
Start med at udbløde dine shiitake svampe, hvis de er tørre. Du kan eventuelt starte lidt før med denne del. Hvis du bruger friske svampe kan du starte med at skære dem i lidt mindre stykker. Du kan dog sagtens lade stykkerne være lidt store.
Tag en pande op og tænd for medium varme. Kom olivenolie på panden og steg dine svampe i omkring 5 minutter. Det kan være de skal have en smule længere tid, hvis dine stykker er store. Tilføj herefter hvidløg, persille, limesaft, salt og peber. Samtidig kan du komme brødet på den anden side af panden og give det hele 3 – 4 minutter mere.
Du kan eventuelt tilføje en smule mere olie, hvis du gerne vil have en flot farve på brødet. Kom brødet over på en tallerken og kom svampeblandingen ovenpå med samme. Top eventuelt af med en smule frisk persille. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene