Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampemuffins med bacon og parmesan

Perfekt til en lækker weekend brunch

svampemuffins med bacon og parmesan

I denne omgang er vi kommet til en god opskrift på svampemuffins, som passer perfekt til en god brunch med venner eller familie. De skal ikke have særlig lang tid i ovnen og er egentlig ret hurtige at lave. Til opskriften har vi brugt champignon og du kan sagtens gøre det samme. Du kan dog også bruge blandede svampe fra din svampejagt, hvis du laver retten i svampesæsonen.

Svampemuffins med bacon og parmesan

Disse muffins er perfekte til en god morgenmad, men også som tilbehør til aftensmaden. De kan eventuelt bruges som tilbehør til en god svampesuppe i stedet for brød. Vi har brugt champignon, men disse muffins er velegnede til at bruge andre svampe. Du kan desuden godt udskifte bacon med skinke, hvis du ikke orker at stege bacon. Det giver bare en god smag sammen med parmesan og svampe.

Ingredienser

  • 75 gram champignon
  • 1 pakke bacon
  • 2 æg
  • 60 ml olie
  • 1 dl mælk
  • 50 gram revet parmesan
  • 1 spsk tørret timian
  • 250 gram hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Start med at varme din ovn op på 180 grader varmluft. Herefter skal du tage en pande op og starte med at stege din bacon. Når stykkerne er færdige kan du sætte dem til side på en tallerken med et stykke papir. Fjern lidt af fedtet, så der kun er en smule tilbage. Kom så svampene på panden og steg dem indtil de har afgivet det meste af deres vand. Det tager ca. 5 minutter.

Bland æg, olie, parmesan, timian og det stegte bacon i en skål. Tilføj svampene og rør godt rundt. Kom hvedemel og bagepulver i skålen og rør stille rundt indtil det hele er blandet. Du skal ikke røre kraftigt rundt.

Kom blandingen i et smurt muffinfad og lad dem bage i ovnen i ca. 15 – 20 minutter indtil de har en fin farve og er bagt indeni. Du kan teste dette med en tandstik, som gerne skal kunne stikkes, hvorefter der ikke skal sidde dej på den.

svampemuffins med bacon og parmesan ingredienser

Her kan du se et nærbillede af en af de gode svampemuffins:

svampemuffins med bacon og parmesan opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene