Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampemel af løghatte

En opskrift til en af de mangfoldige svampe i skoven

svampemel af løghatte

Der er rigtig mange gode spiselig svampe i skoven. Som regel er svampejægere kun ude efter en håndfuld svampe, når de går i skoven. Det er med god grund, da vi har en meget lang tradition for at spise disse svampe. Disse kan bruges i rigtig mange lækre retter, som nydes i stor stil. En af de mindre kendte opskrifter er svampemel af løghatte. Generelt er løghatte ikke særlig populære at bruge i de danske køkkener. Der er dog gode muligheder for at lave en lækker ret med denne svamp. Det kræver bare lidt forberedelse inden.

En af muligheder er netop at lave den til svampemel. Svampemel kan bruges i en lang række retter. Det kan både bruges som smagsforstærker i gryderetter og supper, men også i andre melblandinger for at give dem en god og anderledes smag.

Du kan læse mere omkring løghatte her, så du ved hvilken svamp du skal kigge efter: Stor Løghat.

Svampemel af løghatte

For at lave svampemel skal du ikke bruge mange ting, da det er en simpel ret.

Ingredienser

  • Tørrede løghatte
  • Blender
  • Lufttæt beholder

Når du har fundet løghatte i skoven skal de gerne tørres inden de kan laves til mel. Du kan læse mere om hvordan du gør det her: Tørring af svampe.

Fremgangsmåde

  1. Når svampene er helt tørre kan du putte dem i blenderen og tænde. Hvis de ikke er helt tørre kan det være svært blende dem, da de vil være bløde. De vil derfor ikke gå i stykker, når den kører.
  2. Efter et stykke tid bør de være blevet til fint mel. Hæld melet over i en passende lufttæt beholder, som kan holde på det. Vær opmærksom på at der ikke er fugtigt i beholderen, når melet hældes over. Dette vil kunne skabe skimmel og gøre svampemelet ubrugeligt.

Dette er opskriften på svampemel med løghatte. Du kan selvfølgelig bruge andre svampe eller blande med andre spisesvampe, hvis du har dem liggende i en tør udgave. Følg med herinde på Shroomi for at få andre gode opskrifter med dine svampe.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene