Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Mange af vores opskrifter tager lang tid i køkkenet for at lave. En svampemad med avocado og æg er dog i den helt anden ende og tager ikke lang tid i køkkenet. Du kan bruge champignon eller andre blandede spisesvampe.
Denne opskrift er af den helt simple karakter. Den kan både bruges som en lækker forret, men bestemt også til en hverdagsaften, hvor du gerne vil have let aftensmad. Du kan bruge mange forskellige svampe eller bare holde dig til champignon fra supermarkedet. Sørg for at dit æg bliver blødkogt, så blommen kan løbe ud over din mad.
Start med at tænde blusset sæt vand over. Når vandet koger kan du komme dit æg i. Alt afhængig af æggets størrelse tager det ca. 5-7 minutter at koge det. Pas på med at give ægget for lang tid, da det ellers bliver hårdkogt. Det skal gerne være smilende.
Tag en pande frem og steg svampene i en smule fedtstof mens ægget koger. De skal ca. have lige så lang tid som ægget. Skær avocadoen i skiver og kom den på brødet.
Kom ægget under koldt vand, når det er kogt færdig. Dette hjælper med at køle det og stopper det fra at koge videre.
Pil ægget og halver det, så blommen løber ud over resten af din mad. Kom lidt salt og peber på toppen og server med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene