Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne dip er perfekt til god film eller en god fodboldkamp i fjernsynet. Den går rigtig godt med lækkert brød, tortilla chips eller andre chips. Den er ikke så sund, så den skal nok ikke laves hver dag. En gang i mellem skal man dog forkæle sig selv og her passer svampedip med spinat perfekt. Vi har brugt champignon, men du kan godt tilføje andre milde svampe.
En god dip er altid lækker og denne forsvinder med garanti hurtigt, hvis du laver den for dine gæster. Du kan nøjes med en smule mindre smør, hvis du ikke vil have den så fed. Server den med brød, chips eller grøntsager alt efter hvad du lyster. Du kan sagtens lave en mindre portion, hvis du ikke skal servere for så mange mennesker.
Start med at tænde din ovn på ca. 180 grader varmluft.
Tænd for blusset og sæt en pande over. Kom smøret i panden sammen med dine svampe og dit løg. Steg det hele indtil svampene og løget er blevet bløde. Det tager ca. 5 – 7 minutter. Kom herefter spinat, persille, hvidløg, salt og peber i panden sammen med svampene. Steg hele blandingen indtil spinaten er faldet sammen. Dette tager ca. 3 minutter.
Tag panden af blusset og kom halvdelen af osten i panden og rør rundt. Lad det hele køle i 5 minutter og rør derefter creme fraiche i blandingen. Hæld det hele over i et ovnfast fad op top af med den sidste halvdel af osten. Bag din dip i ovnen i ca. 20 minutter indtil osten er gylden.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene