Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe og perleløg i ovnen

Nemt tilbehør til din aftensmad

Svampe og perleløg i ovnen

I denne omgang får du en meget let opskrift. Svampe kan bruges i meget komplicerede retter, men de kan sagtens være lækre som tilbehør til andre retter. Svampe og perleløg i ovnen skal selvfølgelig gå med en anden ret for at få det bedste resultat. Læs mere om hele champignonfamilien her:

Svampe og perleløg i ovnen

Denne opskrift er meget let at gøre klar, så du kan koncentrere dig om andre ting i din madlavning. Du skal bare bruge en smule god olie samt lidt salt og peber til at give lidt smag. Retten passer bedst med champignon, så gem dine andre svampe til en anden ret.

Ingredienser

  • 500 gram champignon
  • 200 gram perleløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Denne opskrift kræver ikke meget forberedelse. Start med at tænde din ovn på ca. 200 grader. Tag herefter dine champignon frem og rens dem for jord og skidt. Hvis du har købt dem i supermarkedet kræver de måske ikke det store arbejde. Når jorden er fjernet kan du overveje om du vil skære en smule af stokken. Størrelsen på stokken er nemlig meget forskellig alt afhængig af varianten. Den må helst ikke være meget lang. Du skal dog ikke skære svampene over ud over stokken, da de er bedst hele.

Kom svampene i en skål og kom olien ned til dem. Brug dine hænder til at få olien fordelt ud over svampene. Hæld nu svampene ud på en bageplade med bagepapir og fordel dem. Tag din perleløg og fordel dem ud på bagepladen mellem svampene. Kom lidt salt og peber på svampene og løgene.

Giv svampene og perleløgene ca. 30 minutter i ovnen, men tjek løbende at de får en god farve. Server med det samme som tilbehør til en god bøf eller en anden hovedret. Velbekomme!

Svampe og perleløg i ovnen ingredienser
Svampe og perleløg i ovnen opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene