Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Saltede svampe

En populær metode i Østeuropa

saltede svampe

Saltning af svampe har aldrig opnået særlig stor popularitet i Danmark og i Vesteuropa. Her har vi altid tyet til de andre populære konserveringsmetoder såsom tørring og frysning. Metoden i sig selv er sådan set ganske god og det er også derfor, at den er så udbredt i Østeuropa.

Saltede svampe

Alle spiselig svampe kan saltes, men der er en række svampe, som egner bedre end andre. Specielt Rørhatte egner sig ikke særlig godt, da de kan blive slimede. Vi har her givet vores bedste bud på en fremgangsmåde til saltning af svampe. Vær opmærksom på at de skal udblødes i vand et par gange før de kan bruges i madlavningen.

Ingredienser

  • Svampe
  • Salt
  • Vand

Fremgangsmåde

Fyld en gryde med vand og bring det i kog. Der skal i hvert fald en 3-4 liter til 1 kilo svampe. Svampene koges herefter et par minutter. Hæld svampene over i et dørslag og lad det kogende vand løbe fra. Lad dem køle af.

Tag et rengjort glas og fyld skiftevis svampe og salt i glasset. Du skal bruge omkring 200 gram til et kilo svampe. Vær sikker på at alle svampe er dækket af væske, da de ellers kan mugne. Det er ofte smart at lægge noget tungt oven på svampene i glasset. Dette kan være en sten eller andet med god vægt. Man kan godt bruge mere eller mindre salt. Mere salt vil gøre holdbarheden bedre, men øge saltsmagen. Mindre salt vil gøre holdbarheden mindre, men gøre smagen en smule bedre.

Svampene opbevares bedst i køleskabet. Hvis du har et koldt udehus vil det også godt kunne fungere. De skal stå et par uger, før de er klar til spisning. Når de skal spises skal du huske at udbløde dem i usaltet vand et par gange. På denne måde får de en mere neutral smag. Ellers vil de smage meget af salt.

saltede svampe opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene