Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Portobello er en af de rigtig populære svampe i supermarkederne. En af grundene til det er dens store størrelse. Det gør den rigtig god at anvende til burgere og andre retter, hvor det kræver en stor svamp. I denne omgang bliver den brugt lidt anderledes som en fantastisk snack.
Der er rigtig mange forskellige måder at fritere. Denne er lidt anderledes end den mest almindelige, som typisk bruger rasp. Her giver lidt øl en anderledes smag, som er rigtig god. Sur-sød sauce kan både laves fra bunden eller købes i supermarkedet, hvis du vil koncentrere dig om den anden del af retten.
Start med at skære dine portobellosvampe i passende stykker. Det kan både være i skiver eller i større stykker af svampen. Tag så en skål frem og kom øl, hvidløgspulver, salt, peber, persille og mel i. Bland det hele godt sammen. Det skal have en ret flydende konsistens, men gerne tyk.
Nu kan du komme olie i en gryde og skrue godt op for varmen. Det skal være helt varmt før svampene kan komme i. Kom alle svampene i skålen med blandingen og lad dem ligge. Tag dem herefter op en efter en og kom dem over i den varme olie. Tag en tallerken frem og dæk den med papir til de færdige stegte svampe. Steg svampene i ca. 3 – 4 minutter mens du rører i gryden. De er færdige, når de har en gyldenbrun farve.
Når alle svampene er stegt kan du komme en lille smule salt over dem og servere dem sammen med sur-sød sauce. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene