Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Gnocchi med Skælrørhat og skimmelost

En god italiensk ret med et twist af svampe

Gnocchi med Skælrørhat og skimmelost

Denne opskrift er en fantastisk ret, som gør gnocchi utrolig lækkert. Nogle ser gnocchi som kedeligt, men med de rigtige ingredienser kan de være fantastiske. Gnocchi med Skælrørhat og skimmelost er en perfekt middagsret, som går godt til et glas rødvin.

Her er der brugt skælrørhat, men du kan sagtens udskifte dem med andre svampe, som du har fundet i naturen. Både andre rørhatte, kantareller og champignon vil være gode i retten.

Gnocchi med svampe og skimmelost

Svampe passer rigtig godt til gnocchi og komplementerer smagen godt. Brug de svampe du har og lav en let omgang mad til hele selskabet. I denne opskrift får du god smag på relativt kort tid. Den skarpe smag fra skimmelosten kombineret med den friske smag fra basilikum giver desuden retten et ekstra pift.

Ingredienser

  • 800 gram frisk gnocchi
  • 1 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk smør
  • 1 stort grofthakket løg
  • 500 gram skælrørhat/blandede svampe
  • 2 store hakkede fed hvidløg
  • 150 gram skimmelost
  • Lidt frisk basilikum eller en anden krydderurt

Fremgangsmåde

Start med at tage en pande op og kom lidt olie og smør på. Tilføj løg og svampe og steg det hele ved medium varme indtil blandingen har den rette konsistens. Kom hvidløg på panden efter ca. 10 minutter. Steg herefter i yderligere 5 minutter, så du har stegt svampene omkring 15 minutter.

Mens svampene steger kan du tage en stor gryde og komme vand i. Tænd for blusset og skru op for varmen indtil vandet koger. Følg instruktionerne for dine gnocchi og tilbered dem efter denne. Når de flyder i toppen af vandet er de færdige og du kan hælde dem over i en si. Det tager som regel kun et par minutter.

Kom gnocchi i panden ved svampene og rør rundt i et par minutter. Drys stykker af osten samt basilikum ud over retten og server med det samme. Velbekomme!

Gnocchi med Skælrørhat ingredienser
Ingredienser
Gnocchi med Skælrørhat opskrift
Opskrift med Skælrørhat

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene