Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne opskrift er en fantastisk ret, som gør gnocchi utrolig lækkert. Nogle ser gnocchi som kedeligt, men med de rigtige ingredienser kan de være fantastiske. Gnocchi med Skælrørhat og skimmelost er en perfekt middagsret, som går godt til et glas rødvin.
Her er der brugt skælrørhat, men du kan sagtens udskifte dem med andre svampe, som du har fundet i naturen. Både andre rørhatte, kantareller og champignon vil være gode i retten.
Svampe passer rigtig godt til gnocchi og komplementerer smagen godt. Brug de svampe du har og lav en let omgang mad til hele selskabet. I denne opskrift får du god smag på relativt kort tid. Den skarpe smag fra skimmelosten kombineret med den friske smag fra basilikum giver desuden retten et ekstra pift.
Start med at tage en pande op og kom lidt olie og smør på. Tilføj løg og svampe og steg det hele ved medium varme indtil blandingen har den rette konsistens. Kom hvidløg på panden efter ca. 10 minutter. Steg herefter i yderligere 5 minutter, så du har stegt svampene omkring 15 minutter.
Mens svampene steger kan du tage en stor gryde og komme vand i. Tænd for blusset og skru op for varmen indtil vandet koger. Følg instruktionerne for dine gnocchi og tilbered dem efter denne. Når de flyder i toppen af vandet er de færdige og du kan hælde dem over i en si. Det tager som regel kun et par minutter.
Kom gnocchi i panden ved svampene og rør rundt i et par minutter. Drys stykker af osten samt basilikum ud over retten og server med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene